Srijeda, 18 svibnja, 2022

Dodik uputio čestitku Obranu: “Zahvalni smo za stavove koje je zauzela Mađarska… smatramo ih mudrim i odgovornim”

Nemojte propustiti

Član Predsjedništva BiH poručio je da su ogromni izazovi sa kojima se globalno svijet danas susreće, gotovo bez prestanka – političke krize, kriza uzrokovana širenjem virusa korona, rat u Ukrajini

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu Nacionalni dan, 15. mart, koji se obilježava u znak sjećanja na početak revolucije za oslobođenje mađarskog naroda od habzburške vlasti.

“Značaj revolucije, započete 15. marta 1848. godine, utoliko je veći što je mađarski narod za svoju slobodu stao nasuprot mnogo jačeg i brojnijeg neprijatelja. U ovome prepoznajem sličnost naša dva naroda. Želja za slobodom svog, ali i drugih naroda, bila je uvijek najviši srpski cilj, za koji su, kao i u vašem slučaju, položeni mnogi životi”, poručio je Dodik u čestitki Orbanu.

Član Predsjedništva BiH poručio je da su ogromni izazovi sa kojima se globalno svijet danas susreće, gotovo bez prestanka – političke krize, kriza uzrokovana širenjem virusa korona, rat u Ukrajini, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Zahvalni smo za stavove koje je zauzela Mađarska u pogledu svakog od navedenih izazova i smatramo ih mudrim i odgovornim”, istakao je Dodik.

“Prijateljstvo, podrška i pomoć koju je Mađarska i u ovim teškim vremenima, u nekoliko navrata pružila bez izuzetka svima u BiH, a naročito stanovnicima u Republici Srpskoj, izaziva zahvalnost, divljenje i obavezu da se izuzetni bilateralni odnosi dvije zemlje, a naročito prijateljstvo srpskog i mađarskog naroda, dodatno produbljuju i unapređuju, na obostrano zadovoljstvo.

Uvaženi predsjedniče Vlade Mađarske, uz iskrene čestitke povodom obilježavanja Nacionalnog dana, kao i želju da ovaj veliki praznik uvijek obilježavate u miru i prosperitetu, primite izraze izuzetnog uvažavanja”, poručio je Dodik u čestitki.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Grlić Radman: Upozorio sam Blinkena na moguću radikalizaciju situacije nakon izbora u BiH

Grlić Radman je kazao da je Blinkena zamolio za još jaču prisutnost i pomoć da se bošnjački lideri dogovore...

Možda vas zanima i ovo