Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Dodik uzvratio Šaroviću: “Podvalama ne mogu zaustaviti rasipanje SDS-a”

Nemojte propustiti

Član Predsjedništva BiH naglasio je da je taj stenogram prije dva mjeseca dostavio SDS-u i PDP-u i upitao što su ćutali do sada.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je predsjednik SDS-a Mirko Šarović bilo šta naučio u višedecenijskom političkom radu, bar bi znao da se narod ne može prevariti jeftinim podvalama o stenogramu iz koga se izvadi rečenica a ne pročita i ne pokaže cijeli sadržaj.

“Jedva smo ga odvojili od fotelje, za koju nije imao legitimitet, a sjedio je U njoj punih pet godina i sve vrijeme radio protiv interesa svog naroda koji ga je, kao i sve nas, birao u Republici Srpskoj. Od tada ništa drugo i ne radi nego kuka i obmanjuje javnost”, rekao je Dodik upitan da prokomentariše Šarovićevu izjavu da je, nakon što je “procurio” u javnost stenogram sa sastanka ambasadora Kvinte i članova Predsjedništva BiH jasno da je “Programom reformi trasiran put u NATO”.

Član Predsjedništva BiH naglasio je da je taj stenogram prije dva mjeseca dostavio SDS-u i PDP-u i upitao što su ćutali do sada.

“Zar misle da je narod tako naivan da može povjerovati da sam im poslao bilo šta što može meni nanijeti političku štetu. Podvale u vezi sa suštinom dokumenta Program reformi ne mogu zaustaviti rasipanje SDS-a po svim niovima, i ne mogu sakriti činjenicu da je lično Šarović prije nekoliko dana po diktatu Bakira Izetbegovića, a protivno odlukama Narodne skupštine Republike Srpske, podržao da se sa čela Viskog sudskog i tužilačkog savjeta BiH smijeni Srbin i na to mjesto dođe Bošnjak”, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da stenogramom može manipilisati dan ili pola dana, ali šta ćemo s rukom koju je podigao uvis za račun Bošnjaka, koju su vidjeli svi!?

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Svjetski jevrejski kongres odbacio izvještaj Dodikove komisije o Srebrenici: “Ovo je sramotno”

On je nazvao izvještaj “sramotnim” za akademsku zajednicu i rekao da se njegov sadržaj kosi se s utvrđenim cinjenicama...

Možda vas zanima i ovo