Subota, 13 kolovoza, 2022

Dodik: Važno je da ideja o nezavisnoj RS živi u narodu, jer BiH mora da se raspadne i raspašće se

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Milorad Dodik je prokomentarisao njegovu posjetu Zidu plača na kojem je zaželio da RS bude nezavisna.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik se po povratku iz Izraela osvrnuo na svoju trodnevnu posjetu ovoj državi rekavši da je tamo predstavio situaciju u BiH i poziciju RS-a. On je istakao kako u Izraelu jako dobro znaju za ulogu RS-a u BiH pogotovo što su prije deset godina ostali neutralni prilikom glasanja o priznanju Palestine u UN.

– Rekao sam da je BiH u pat poziciji, da međunarodna intervencija koja je bila u prošlosti nije uspjela, da imamo lažnog čovjeka koji se predstavlja kao visoki predstavnik i koji čak interveniše u pravosuđu. Rekao sam i da imamo sudije u Ustavnom sudu BiH koji su stranci i to oni sa kojima srpski narod u kontinuitetu na gaji baš neka velika prijateljstva, da su to sudije iz Albanije, Njemačke… – naveo je on.

On je prokomentarisao i njegovu posjetu Zidu plača na kojem je zaželio da RS bude nezavisna.

– Moja želja je da Republika Srpska bude nezavisna, razvijena i srećna i uvjeren sam da će se to desiti. Ne moram ja to dočekati, važno je da ideja o tome živi u narodu, a ja sam samo predstavnik tog naroda i želje, istakao je Dodik.

On je ponovio da je BiH nemoguća država i protektorat međunarodne zajednice, da se ne kreće prema stabilnom društvu već prema raspadu.

– BiH ima šansu samo bude uspješna, a pošto to nije, ona mora da se raspadne i raspašće se. Ne kažem da će se to desiti za 15 dana ili pet godina, ali će biti u vremenu koje dolazi, smatra Dodik.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izetbegović napada: Derivati SDA i ljevičari nisu napravili prodor u RS-u, imaju jednog Vojina Mijatovića

Izetbegović je govorio i o međunarodnoj zajednici za koju je rekao da prečesto ide linijom manjeg otpora na račun...

Možda vas zanima i ovo