Subota, 31 srpnja, 2021

Dodik: Vojska ne može na granice zbog migranata; Komšić: Mora razumno sagledati okolnosti i da angažiramo OSBiH

Nemojte propustiti

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio da je Predsjedništvo BiH već odlučivalo o angažiranju Oružanih snaga BiH na granici zbog migrantske krize, da je ta inicijativa odbijena i da se po tom pitanju ništa nije promijenilo.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić rekao je za “Avaz” da član Predsjedništva Milorad Dodik mora razumno sagledati okolnosti u vezi s angažiranjem pripadnika Oružanih snaga BiH na granici ukoliko to urade susjedne zemlje.

– Odbijanjem angažiranja Oružanih snaga BiH na granici Dodik preuzima sve eventualne posljedice migrantske krize i eventualnog novog priliva migranata. To je potpuno neodgovorna politika prema svim građanima, pa i onima u entitetu RS. Ukoliko situacija eskalira, možemo to pitanje ponovo staviti na dnevni red, što bi bilo u interesu svih. Ne bi bilo dobro i nema nikakvog razloga da gospodin Dodik nastavi s politikom bespotrebnog kontriranja. Vjerujem da je svjestan toga i da će kao razuman čovjek sagledati okolnosti – kazao je Komšić u izjavi za “Avaz”.

Prethodno je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio da je Predsjedništvo BiH već odlučivalo o angažiranju Oružanih snaga BiH na granici zbog migrantske krize, da je ta inicijativa odbijena i da se po tom pitanju ništa nije promijenilo.

– Odluka je ranije donesena i ona je na snazi. Pitanjima migranata se treba pozabaviti na drugačiji i ozbiljniji način – rekao je Dodik.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić danas je ponovio kako zagovara, traži i lobira angažiranje pripadnika Oružanih snaga BiH na granicama, ali da jedino Predsjedništvo BiH može donijeti tu odluku.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo