Subota, 19 lipnja, 2021

Dodik želi na granicu i entitetsku liniju postaviti punktove s policijom Republike Srpske

Nemojte propustiti

Dodik je naglasio da Republika Srpska “ima pravo na zaštitu i samozaštitu i da se ne smije propustiti nijedna mjera da spreči širenje virusa”.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Vlada Republike Srpske u toku dana donijeti odluku da na svakom graničnom prelazu postavi punkt policije koji će kontolisati ulazak građana u BiH i napomenuo da to nema nikakve veze sa političkim odlukama.

S ciljem zaustavljanja širenja virusa korona Dodik je ocijenio da je vrijeme da se takvi punktovi postave i na entitetsku liniju.

On je kao primjer naveo hapšenje policijskog službenika Granične policije BiH koji je za novčanu naknadu dozvolio ulazak tri lica u BiH bez rješenja o izolaciji.

“Policijski službenici uzimaju novac za ulazak, a to je toliko opasno da Republika Srska mora da reguliše pitanje svoje samoodbrane. Ne možemo da dozvolimo da se stavimo u ruke neodgovornih pojedinaca”, rekao je Dodik za RTRS.

On je naglasio da Republika Srpska “ima pravo na zaštitu i samozaštitu i da se ne smije propustiti nijedna mjera da spreči širenje virusa”.

“Nismo mi poraženi, niti imamo potrebu za panikom ali imamo potrebu za dodatnom zabrinutošću, a ona proizvodi odgovornost i podrazumijeva da se preduzmu sve mjere kako bi spriječili ulazak ljudi koji su nosioci virusa i staviti ih u karantin. Svaki dan je važan”, ukazao je Dodik.

On je naveo da se “već neko vrijeme u Predsjedništvu traži da se to uspostavi, ali se oni u FBiH i na nivou BiH kolebaju”.

“Nema operativne odluke, jer se nešto filozofira o tome”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, opasnost od virusa korona je nevidljiva i zato RS podržava niz mjera koji onemogućava da se epidemija širi.

“To traži našu solidarnost koja je neophodna. Sve mjere u Republici Srpskoj protiv širenja virusa korona su preduzete, a ne mogu da kažem da je tako učinjeno i na nivou BiH i Federacije BiH”, naglasio je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo