Subota, 23 listopada, 2021

Dodika zaboljela presuda Zubcu: Zgradu Predsjedništva nazvao “tamo nekim objektom” i osporavao BiH!?

Nemojte propustiti

dodik-ne-moze-da-vjeruje-da-je-jokic-presla-u-pdp_1410353710Milorad Dodik, predjsednik SNSD u subotu je u Banja Luci potvrdio da mu je zasmetala osuđujuća presuda za Gorana Zubca, direktora SIPA-e koji je osuđen uslovno na godinu dana zakona, jer nije pružio pomoć Direkciji za koordinaciju policijskih tijela kada je zapaljena zgrada Predjsedništva BiH 7. februara prošle godine, piše novinska agencija Patria.

Da ne priznaje državne institucije Dodik je pokazao izjavom i ne kazavši tačno zgrada Predsjedništva koju je nazvao „tamo neki objekat“. – Kako Šefik Džaferović nije odgovoran, iako se zna njegova ratna uloga, a Goran Zubac, koji je Srbin, jeste za paljenje tamo nekih objekata.

Jasno je na koji način ova Bosna funkcioniše, nemoguća je, neuspješna i propala zemlja, koju više ni stranci ne mogu da spase – rekao je Dodik.

On je napomenuo da će državni poslanici SNSD-a nastaviti s bojkotom sjednica Predsjedničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH), sve dok je Džaferović na čelu tog zakonodavnog tijela.

Pitanje je sada da li će reagirati Kolegij doma i uskratiti poslanicima paušale i plaće, jer pravilnikom to mogu uraditi. Sada je i jasno da je Mirsad Kebo, bivši predsjednik FBiH bio na vezi s Dodikom u vrijeme prikupljanja dokumentacije za navodne ratne zločine Džaferovića, a što je odbacilo Tužilaštvo BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo