Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Dodikov portparol demantuje Vučića: “BiH nije uvela sankcije Rusiji!”

Nemojte propustiti

U organima BiH nije donesena nijedna odluka protiv Rusije, napisao je na svom Twitter nalogu glasnogovornik Dodikovog SNSD-a, Radovan Kovačević, reagirajući na tvrdnju Jelene Trivić koja je citirala riječi Alesandra Vučića da je BiH uvela sankcije Rusiji.

Potpredsjednica PDP, Jelena Trivić, objavila je na svom Facebook profilu video-snimak gostovanja predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, na jednoj beogradskoj televiziji, citirajući njegovu izjavu da je “Bosna i Hercegovina uvela sankcije Rusiji”.

Upravo se čita:  Cvijanović glasala protiv da se 25. maj proglasi Danom žalosti u BiH

“Dodik juče besramno laže kako BiH nije uvela sancije Rusiji. Šta je o tome rekao predsjednik Srbije, poslušajte u njegovom gostovanju od prije dva dana. Uvela ih je pridružujući se preko 20 odluka Savjeta Evrope koje se tiču restriktivnih mjera protiv Ruske Federacije. Kad Dodik nešto kaže, znajte da je sve suprotno”, navela je Trivićeva, objavljujući kao dokaz svojim tvrdnjama pomenuto TV gostovanje predsjednika Srbije.

Upravo se čita:  Bećirović- Dervišagić: Važno je unaprijediti poslovni ambijent u Gradačcu

Između ostalog, u pomenutom snimku predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, voditeljici emisije govori: “Vidite koliko ste lažova imali kod vas u studiju, koji kažu da BiH to nije uradila”, navodeći da je BiH uvela sankcije Rusiji.

“U organima BiH nije donesena nijedna odluka protiv Rusije. Ambasadori BiH koji su neustavno podržali izjave, pozivali su se na dokumente koje su usvojili Igor Crnadak i Mladen Ivanić”, naveo je Kovačević u odgovoru na objavu Trivićeve da je BiH uvela sankcije Ruskoj Federaciji.

Pročitajte još

Izdvajamo

Brojne višečlane porodice ostale bez 350 KM dječijih dodataka

Pronatalitetne mjere, da bi opravdale svoj naziv moraju biti biti dugoročne i ne isključivati jedna drugu, poručio je demograf...

Možda vas zanima i ovo