Nedjelja, 19 rujna, 2021

Dodikov potrčko se dodvorava, požurio prvi da komentariše: “U, kako je ovo snažna Erdoganova poruka ‘političkom Sarajevu’

Nemojte propustiti

Savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milan Tegeltija ocijenio je da je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u izjavi po povratku u Tursku iz posjete BiH i Crnoj Gori uputio “snažnu poruku političkom Sarajevu, kojem je preporučio da samostalno odlučuje”.

“U, kako je ovo snažna Erdoganova poruka ‘političkom Sarajevu’… ‘ne tražite upute sa strane donesite sami odluku’”, napisao je Tegeltija na Twitteru.

Erdogan je na pitanje da prokomentariše izjave članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Milorada Dodika da je Turska garant mira u regionu, odnosno kakva je njena buduća uloga u BiH, rekao novinarima da će Ankara biti prisutna ako se Bošnjaci, Srbi i Hrvati u BiH ujedine i kažu “želimo Turskoj dati takav zadatak, niko se ne smije miješati u naše poslove, samo neka Turska djeluje kao posrednik ovdje u naše ime”.

Erdogan je naglasio da bi i tome trebali odlučivati članovi Predsjedništva BiH.

„Već sam im rekao. ‘Ako donesete takvu odluku, mi ćemo također napraviti naše procjene. Donesite ovu odluku kao trojka, a ne čekajući upute odnekud. Nakon toga sam rekao: ”Napravit ćemo ovaj korak s hairom”, izjavio je Erdogan po povratku u Tursku.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon sastanka Predsjedništva BiH sa Erdoganom u petak, 27. avgusta, u Sarajevu da se zalaže za aktivniji angažman Turske u rješavanju političkih problema u BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo