Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Magazinović: ‘Dodikov prijatelj Bošnjak mi je rekao, Milorad više nije isti čovjek’

Nemojte propustiti

Iz skoro svih stranaka su stigle reakcije na skandolozni istup Milorada Dodika, a danas se na Facebooku oglasio i Saša Magazinović, koji je otkrio jedan zanimljiv detalj na Twitteru.

Milorad Dodik, predsjedvajaći Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD, danas je ponovo odgovarao na pitanje novinara.

Novinare je zanimalo da li Dodik kaje zbog riječi koje je izgovorio na prošloj konferenciji za novinare vezano za članicu CIK-a Vanju Bjelicu-Prutina.

Dodik je odgovorio “ne, jer je govorio istinu” te ponovio diskutabilne rečenice kazavši da to “nije šovinizam” .

Podsjetimo, Dodik je članicu CIK-a spomenuo u kontekstu donošenja odluka o poništavanja izbora na određenim biračkim mjestima u Doboju i Srebrenici, kazavši kako su takve odluke išle u korist Bošnjaka.

Saša Magazinović

Iz skoro svih stranaka su stigle reakcije na ovaj novi istup Dodika, a danas se na Facebooku oglasio i Saša Magazinović, koji je otkrio jedan zanimljiv detalj na Twitteru.

“Razgovarao sam sa Dodikovim dugogodišnjim prijateljem, Bošnjakom. Kaže da ga je stid koliko je puta nekome rekao da Dodik zapravo nije nacionalista, jer ovo što sada demonstrira je upravo neskriveni nacionalizam. Kaže da to nije više taj čovjek sa kim se družio”, napisao je Magazinović u tweetu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Građani se ne žale: Potrošačka korpa u BiH dostiže vrtoglavih 3.000 KM?

Nestabilnost tržišta može se očekivati i u narednom periodu, poručuju ekonomisti, te dodaju da je trenutna situacija otvorila mogućnosti...

Možda vas zanima i ovo