Srijeda, 24 veljače, 2021

Dodikov savjetnik otkrio kakva panika trenutno vlada u manjem bh. entitetu: “Ujedinjuju se snage koje smatraju da Republika Srpska ne treba postojati”

Nemojte propustiti

Proglašene oštrije mjere: Od sutra se primjenjuje nova naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS objavio je nove naredbe, preporuke i mjere koje stupaju na snagu 25. februara 2021....

BiH napravila važne korake ka NATO-u: Formirana komisija, usvojen Program reformi i biće poslan u Brisel

Ministrica Turković je kazala kako su i svi srpski ministri glasali za Program reforme i da se on u...

Palmer pohvalio Dodika zbog skidanja table sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića

U intervjuu za Glas Amerike, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Država za Evropu i Evroaziju, te specijalni...

SIPA na terenu: Novi pretresu u Sarajevu u slučaju Dženan Memić

Nakon okončanja pretresa postupajući tužitelj odredit će se prema daljim aktivnostima a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja. Po nalogu...

– Očigledno je da je pred Republikom Srpskom novi talas pritisaka i da se nalazimo u periodu kad se ujedinjuju sve one snage koje smatraju da Republika Srpska ne treba da postoji, kaže za ruski “Sputnjik” Radovan Kovačević, savjetnik Milorada Dodika za unutrašnja politička pitanja i portparol SNSD-a.

Republika Srpska je, kaže Kovačević, “međunarodno potvrđena međunarodnim mirovnim sporazuma 1995. godine u Dejtonu”.

– Dakle, ustavna struktura BiH, samim tim i status Srpske, može se mijenjati isključivo dogovorom suverenih faktora u BiH – Republike Srpske, Federacije i tri konstitutivna naroda, ili novim dogovorom na međunarodnom nivou”, rekao je Kovačević.

Kovačević kaže da je i u američkom Kongresu bilo riječi o planu za ukidanje RS, i da su ljudi koji su o tome govorili kao o planu Bidenove administracije bošnjački lobisti, koji su, kako kaže, na platnom spisku bošnjačkog političkog Sarajeva.

– Ipak, vjerujemo da SAD neće imati Zapadni Balkan kao jedan od prioriteta u narednom periodu, pa ni BiH. Da li će se baviti pojačano BiH – sigurno hoće. Ali da će baš biti spremni da se vojno angažuju, za to ne postoji nikakav razlog – rekao je Kovačević.

Kovačević takođe kaže da RS ni na koji način ne krši zakon niti Ustav BiH, već je, kako on kaže, “zaštitnik dejtonske mirovne strukture u BiH”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tegeltija tvrdi: Pfizer nas ucjenjuje, vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima

"Obećali su 27.000 vakcina sada i krajanje vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima jer je njihova obaveza...

Možda vas zanima i ovo