Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021

Dodikov srdačni pozdrav sa Palmerom; Vukanović: Jasno je zbog čega ga stranci tolerišu, on je njihov poslušni pijun

Nemojte propustiti

Prema Vukanovićevom mišljenju, sada je mnogima jasno stranci tolerišu Milorada Dodika već 20 godina.

Sastanak članova Predsjedništva BiH sa predstavnicima EU i SAD-a, Angelinom Eichhrost i Matthewom Palmerom, posebno je dojmio zastupnika u NSRS-u, Nebojšu Vukanović.

Vukanović se, naime, povodom jučerašnjeg sastanka u zgradi Predsjedništva BiH oglasio na svom blogu. Njemu je pažnju privukao detalj srdačnog pozdravljanja Milorada Dodika i Matthewa Palmera.

– Neki detalji mogu mnogo toga da razotkriju. Tako se danas, tokom posjete američkog izaslanika Metju Palmera Predsjedništvu BiH, primjetilo da se gost iz Amerike najsrdačnije rukovao i pozdravio sa članom Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Miloradom Dodikom, rekao je Vukanović.

– Čudno je što se Palmer, ali i druge američke dipolomate i ambasadori uopšte sastaju, rukuju i razgovaraju sa Dodikom ako on ima neke ozbiljne sankcije od ove zemlje, ili su neke formalne sankcije i blokada nepostojeće imovine i računa u SAD-u, jer je mudrom Dodiku sigurnije da novac iznese u Moskvu, Švajcarsku ili Kipar, imale za cilj da pomognu Dodika u kreiranju predstave i spina kako je on neki antiglobalista i žrtva politike zapada, iako je u stvarnosti njihov poslušni pijun koji odrađuje sve zadatke, ističe on.

Prema Vukanovićevom mišljenju, sada je mnogima jasno stranci tolerišu Milorada Dodika već 20 godina.

– Zanimljivo da se Palmer srdačno pozdravlja sa Dodikom u trenutku velike krize koju je upravo on izazvao najavama secesije i radikalnih poteza. Svima, koji žele jasno da savledaju političke prilike, sve je kristalno jasno, i sada mnogi shvataju zbog čega Dodika, njegovo ponašanje, kriminal, korupciju, stalne tenzije i kontaminaciju prostora, zapad i stranci tolerišu punih 20 godina, zaključuje Vukanović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik otkrio imena svjetskih lidera od kojih očekuje pomoć i tri načina kako će postići zacrtano: Sva s**nja ovdje su napravila četiri neizabrana...

The Guardian u tekstu koji potpisuje Daniel Boffey navodi da je Dodik posljednjih sedmica naširoko osuđivan zbog njegove namjere...

Možda vas zanima i ovo