Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Dodikova miljenica kritikuje poslanika u njemačkom Bundestagu: Neka prestane da priča besmislice o RS, dosadili ste nam

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Ahmetović je za njemački RND govorio o mogućnosti rata u Bosni i Hercegovini te kazao da su slike iz Kijeva identične onima iz ratnog Sarajeva.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić reagovala je na izjavu poslanika SPD-a u Bundestagu Adisa Ahmetovića.

Vulić je poručila Ahmetoviću da zamisli da prestane da priča “besmislice o Republici Srpskoj, jer bi bolje izgledao njemački parlament, a javnost u BiH i Njemačkoj bi manje čitala gluposti”.

– Dosadili ste nam sa Vašom tendencioznom kampanjom prepunom laži, zato se Vama može odgovoriti samo na ovaj način. Nažalost – kazala je Vulić reagujući na Ahmetovićevu izjavu da bi, kako je rekao, ne samo mir u BiH, nego i u regionu ugrozilo ako se zamisli da autoritarni šef države, kakav Vladimir Putin jeste, prizna Republiku Srpsku kao “autonomnu narodnu republiku”.

Podsjetimo, Ahmetović je za njemački RND govorio o mogućnosti rata u Bosni i Hercegovini te kazao da su slike iz Kijeva identične onima iz ratnog Sarajeva.

– Nije daleko od izbijanja vojnog sukoba i u Bosni i Hercegovini. Potrebna je samo jedna odluka. Desilo bi se nešto slično kao sa Ukrajinom da autoritarni šef države poput Putina prizna Republiku Srpsku kao autonomnu narodnu republiku. Mir je također u opasnosti na Zapadnom Balkanu – rekao je Ahmetović.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Stigla prva reakcija Rusije na odluku Finske da uđe u NATO

Glasnogovornik Vladimira Putina Dmitri Peskov rekao je da "svi žele izbjeći direktan sukob NATO-a i Rusije". Kremlj je objavio da...

Možda vas zanima i ovo