Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Dodikova miljenica kritikuje poslanika u njemačkom Bundestagu: Neka prestane da priča besmislice o RS, dosadili ste nam

Autor:Agencije

Preporučeno

Ahmetović je za njemački RND govorio o mogućnosti rata u Bosni i Hercegovini te kazao da su slike iz Kijeva identične onima iz ratnog Sarajeva.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić reagovala je na izjavu poslanika SPD-a u Bundestagu Adisa Ahmetovića.

Vulić je poručila Ahmetoviću da zamisli da prestane da priča “besmislice o Republici Srpskoj, jer bi bolje izgledao njemački parlament, a javnost u BiH i Njemačkoj bi manje čitala gluposti”.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

– Dosadili ste nam sa Vašom tendencioznom kampanjom prepunom laži, zato se Vama može odgovoriti samo na ovaj način. Nažalost – kazala je Vulić reagujući na Ahmetovićevu izjavu da bi, kako je rekao, ne samo mir u BiH, nego i u regionu ugrozilo ako se zamisli da autoritarni šef države, kakav Vladimir Putin jeste, prizna Republiku Srpsku kao “autonomnu narodnu republiku”.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

Podsjetimo, Ahmetović je za njemački RND govorio o mogućnosti rata u Bosni i Hercegovini te kazao da su slike iz Kijeva identične onima iz ratnog Sarajeva.

– Nije daleko od izbijanja vojnog sukoba i u Bosni i Hercegovini. Potrebna je samo jedna odluka. Desilo bi se nešto slično kao sa Ukrajinom da autoritarni šef države poput Putina prizna Republiku Srpsku kao autonomnu narodnu republiku. Mir je također u opasnosti na Zapadnom Balkanu – rekao je Ahmetović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stručnjak o mogućem značenju simbola para iz Novog Sada: Satanizam povezan sa egipatskom magijom

Sektolog sumnja da se u ovom slučaju navodno radi o jednoj vrsti satanizma koja je povezana sa egipatskom magijom. –...

Još vijesti za vas