Subota, 10 lipnja, 2023

Dodikova miljenica kritikuje poslanika u njemačkom Bundestagu: Neka prestane da priča besmislice o RS, dosadili ste nam

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Ahmetović je za njemački RND govorio o mogućnosti rata u Bosni i Hercegovini te kazao da su slike iz Kijeva identične onima iz ratnog Sarajeva.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić reagovala je na izjavu poslanika SPD-a u Bundestagu Adisa Ahmetovića.

Vulić je poručila Ahmetoviću da zamisli da prestane da priča “besmislice o Republici Srpskoj, jer bi bolje izgledao njemački parlament, a javnost u BiH i Njemačkoj bi manje čitala gluposti”.

Upravo se čita:  Šta će Dodik reći na ovo? Višković o kamatnim stopama za RS: FBiH je bila pametnija, to je činjenica

– Dosadili ste nam sa Vašom tendencioznom kampanjom prepunom laži, zato se Vama može odgovoriti samo na ovaj način. Nažalost – kazala je Vulić reagujući na Ahmetovićevu izjavu da bi, kako je rekao, ne samo mir u BiH, nego i u regionu ugrozilo ako se zamisli da autoritarni šef države, kakav Vladimir Putin jeste, prizna Republiku Srpsku kao “autonomnu narodnu republiku”.

Upravo se čita:  Nešić: “Neću dozvoliti povratak bh. državljana iz Sirije ni njihovoj djeci sve dok ne dobijem garancije da nisu opasnost po bezbjednost BiH”

Podsjetimo, Ahmetović je za njemački RND govorio o mogućnosti rata u Bosni i Hercegovini te kazao da su slike iz Kijeva identične onima iz ratnog Sarajeva.

– Nije daleko od izbijanja vojnog sukoba i u Bosni i Hercegovini. Potrebna je samo jedna odluka. Desilo bi se nešto slično kao sa Ukrajinom da autoritarni šef države poput Putina prizna Republiku Srpsku kao autonomnu narodnu republiku. Mir je također u opasnosti na Zapadnom Balkanu – rekao je Ahmetović.

Pročitajte još

Izdvajamo

Zločinac Dario Kordić, osuđen za ubistvo 116 Bošnjaka u Ahmićima: Vrijedilo je zatvora, sve bih ponovio

Snimak načinjen najvjerovatnije 5. augusta 2022. godine pokazuje da je ratni zločinac Dario Kordić daleko od pokajanja za svoja...

Možda vas zanima i ovo