Petak, 27 siječnja, 2023

Dodikova miljenica ogorčena: Tegeltija bi se u Vijeću sigurnosti obraćao kako priliči ozbiljnim političarima, za razliku od Džaferovića

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Ona kaže da ozbiljna država, ozbiljna ambasada, a za sve to slovi Amerika, nikako “ne bi smjela odobriti vizu čovjeku sa ratnom prošlošću kakvu ima Šefik Džaferović i njegovu neraskidivu vezu sa islamskim ekstremistima”.

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić komentarisala je vijest da će se aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović obratiti na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, na kojoj će se, između ostalog, razmatrati i izvještaj visokog predstavnika Christiana Schmidta o stanju u našoj zemlji.

Vulić kaže da “se Šefik Džaferović predstavlja pravnim ekspertom, a zanemaruje osnovnu činjenicu da član Predsjedništva BiH nije Predsjedništvo, dok je predsjedavajući Vijeća ministara jedan i stalni”.

Ona navodi da bi se Zoran Tegeltija u Vijeću sigurnosti obraćao “sa legitimitetom, autoritetom i argumentovano kako priliči ozbiljnim političarima, za razliku od Džaferovića koji ništa od toga nema, pa čak ni ono osnovno – saglasnost Predsjedništva BiH”.

– Za posebnu analizu je odluka Ambasade SAD u BiH da Šefiku Džaferoviću uopšte odobri vizu. Da li su do te mjere neinformisani ili su zaboravili da je Šefik Džaferović bio ili predlagač ili konačni potpisnik rješenja o državljanstvu zaslužnim islamskim ratnicima ili je zaista riječ o tolikoj pristrasnosti sarajevskoj bošnjačkoj politici da žmure i na ove činjenice – konstatovala je ona.

– O kakvom miru, stabilnosti i prosperitetu može govoriti Šefik Džaferović koji je omogućio iskrivljenom umu da pobije skoro 3.000 ljudi, a rani oko 25.000? I ponovo će “stručna” javnost reći da nisam u pravu kada kažem da lokalne Sarajlije zaposlene u Ambasadi SAD u BiH kroje politiku za koju ih instruiše centrala SDA ili im je vodič Islamska deklaracija – kazal je Vulić za Srnu.

Ona kaže da ozbiljna država, ozbiljna ambasada, a za sve to slovi Amerika, nikako “ne bi smjela odobriti vizu čovjeku sa ratnom prošlošću kakvu ima Šefik Džaferović i njegovu neraskidivu vezu sa islamskim ekstremistima”.

– Za ozbiljnu ambasadu i državu, uz sve navedene činjenice, Šefik Džaferović je rizični saučesnik u nemilom događaju iz septembra 2001. godine, a da ne spominjem njegova ratna nedjela i učestvovanje u zločinima nad Srbima u BiH za koja nikada nije odgovarao, već je za to nagrađivan raznim funkcijama – zaključila je Vulić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Benjamin nije prijavio šest kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne: Hrvati žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču Redakciji portala Crna-Hronika...

Možda vas zanima i ovo