Petak, 26 veljače, 2021

Dodikova miljenica Sanja Vulić: U Sarajevu moramo s oprezom sve posmatrati, jer bošnjačka politička elita pokazuje netrpeljivost prema nama

Autor:ATV

Nemojte propustiti

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s...

Rastezljiva pravda za sudije i tužioce u Bosni i Hercegovini

U posljednje četiri godine disciplinske komisije VSTV-a BiH oslobodile su odgovornosti 12 sudija i tužilaca nakon provedenog disciplinskog postupka,...

KCUS objavio nove rezultate testiranja na koronavirus, Izetbegović uputila molbu građanima

Direktorica KCUS-a je jutros potvrdila da su uposlenici te zdravstvene ustanove izolovali novi soj virusa, takozvani “britanski soj”. Klinički centar...

– Kolege iz PDP-a i SDS-a ne mogu da shvate da u parlamentu BiH moraju djelovati prosrpski. Njih ne zanima srpsko jedinstvo i bitno im je da se vrate u vlast uz dogovor sa SDA – izjavila je Vulićeva.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić izjavila je da najvažniji zadatak predstavnika Republike Srpske na nivou BiH mora biti zaštita institucija i interesa Srpske, prema kojoj bošnjačka politička elita konstantno pokazuje netrpeljivost.

U Sarajevu moramo s oprezom sve posmatrati, jer bošnjačka politička elita pokazuje netrpeljivost prema nama. Svi koji dolaze iz Republike Srpske u Sarajevo moraju građanima reći da je sarajevska politika usmjerena ka centralizaciji BiH, što je nedopustivo – rekla je Vulićeva večeras za Alternativnu televiziju.

Ona je istakla da Republika Srpska ima obrise države i da se na nivou BiH brani njena granica i institucije.

– Nažalost, kolege iz PDP-a i SDS-a ne mogu da shvate da u parlamentu BiH moraju djelovati prosrpski. Njih ne zanima srpsko jedinstvo i bitno im je da se vrate u vlast uz dogovor sa SDA – izjavila je Vulićeva.

Govoreći o pokušaju smjene Savjeta ministara, Vulićeva je navela da je znala da neće biti opozvan.

– Bez obzira koliko SDA u nama ne vidi dobrog sagovornika, ova pratija je veoma svjesna da jačeg pobjednika od SNSD-a nema. Postoje priče da se lideri SDA, SDS-a i PDP-a sastaju sa predstavnicima američke Ambasade u BiH i pregovaraju o rušenju Savjeta ministara u maju ove godine, ali sam sigurna da od toga nema ništa – kaže Vulićeva.

Ona je naglasila da Savjet ministara dobro radi, te da je obezbijedio nesmetan uvoz esencijalne robe u vremenu pandemije virusa korona.

– Otkočen je i put ka EU i to je uradio sadašnji saziv Savjeta ministara. EU je pohvalila mnoge strategije koje je donio Savjet ministar, među kojima je i o procesuiranju ratnih zločina. Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija se odlično bori i radi posao -rekla je Vulićeva.

Kada je riječ o migrantskoj krizi u BiH, Vulićeva je ponovila stav institucija Republike Srpska da migrantski kampovi neće biti formirani u Srpskoj.

Govreći o odluci Centralne izborne komisije (CIK) o izborima u Doboju, Vulićeva je ocijenila da je CIK počinio niz prekršaja i ne zna da radi posao.

– Međutim, ne možemo da dozvolimo da građani Doboja ispaštaju zbog CIK-a koji ne zna da radi posao. CIK nema nikakav dokaz protiv SNSD-a, a podnijela sam krivičnu prijavu protiv članova CIK-a i predsjednika PDP-a i SDS-a, jer je prekršen izborni zakon i zato što imamo dokaze da je član CIK-a Vanja Bjelica Prutina bila savjetnik Mirka Šarovića, a Jovan Kalaba – predsjednik statutarne komisije PDP-a. Članovi CIK-a iz Srpske glasaju protiv rezultata izbora u Srebrenici, odnosno protiv srpskog načelnika, što nije normalno – kaže Vulićeva.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Restrikcije u Njemačkoj ostaju na snazi: Sjedenje u baštama kafića početkom aprila

Njemački ministar ekonomije Peter Altmajer izjavio je danas da je uvjeren da bi restoranima uskoro moglo da se dozvoli...

Možda vas zanima i ovo