Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Dodikova prva linija odbrane: Vulić, Šulić, Mazalica

Nemojte propustiti

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da ne postoje bonska ovlaštenja, jer ne postoji visoki predstavnik te samim tim njegove odluke nemaju nikakvo pravno dejstvo.

“Po svemu sudeći, Christiana Schmidta je Bisera Turković vodila na Tekiju na Mejtašu pa je omađijan kao i ona. Jedan turista da se tako ponaša u tuđoj zemlji baš je cirkuzantski”, rekla je Vulić.

Da je BiH ozbiljna zemlja, istakla je ona, Schmidt bi bio proglašen personom non grata.

“U Republici Srpskoj ste nepoželjni, kao i bilo koje drugo lice koje izaziva opšti nemir i nesigurnost”, poručila je Vulić.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić poručio je da imovina RS pripada Republici Srpskoj uprkos odluci Schmidta o “obustavljanju Zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti”.

– Imovina je RS data Dejtonskim mirovnim sporazumom i nijedna odluka to ne može promijeniti – rekao je Šulić.

Schmidt nema prava da nameće zakone u BiH, izjavio je poslanik SNSD-a Srđan Mazalica za RTRS.

Mazalica je naglasio da Schmidtova odluka apsolutno nije pravno utemeljena.

– Pokušavaju osporiti Republiku Srpsku. Ovu Schmidtovu odluku nećemo objaviti u Službenom glasniku – poručio je Mazalica.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Milanović: Neobuzdan sam ali moram se boriti, izmjena izbornog lopovluka u BiH je bankarska garancija

- Ja nemam izbora, moram se boriti za elementarna prava Hrvata u BiH, kazao je predsjednik Milanović. Hrvatski predsjednik Zoran...

Možda vas zanima i ovo