Subota, 9 prosinca, 2023

Dodikove ‘mjere štednje’: Vlada RS za šest godina potrošila 23 miliona KM za automobile!

Preporučeno

U posljednje tri godine za te namjene je izdvojeno nešto više od 2,5 miliona KM, a na održavanje ukupnog voznog parka dato je oko 4,8 miliona KM.

auto-vladaVlada Republike Srpske u posljednjih šest godina dala je oko 13 miliona maraka za nabavku automobila, a u istom periodu za održavanje voznog parka izdvojeno je više od deset miliona KM.

Upravo se čita:  Pogledajte snimak iz sudnice sa današnjeg ročišta Dodiku i Lukiću

Najviše novca za nabavku novih automobila izdvojeno je od 2006. do 2008. godine i u tom periodu je za luksuzna vozila, uglavnom marke ‘Audi’, iz budžeta potrošeno 10,5 miliona maraka, a na popravku i održavanje vozila oko 5,5 miliona maraka, piše PressRS.

U posljednje tri godine za te namjene je izdvojeno nešto više od 2,5 miliona KM, a na održavanje ukupnog voznog parka dato je oko 4,8 miliona KM.

Upravo se čita:  Ambasada SAD: Dodikove prijetnje imaće posljedice za njega i sve građane BiH

Šef poslaničkog kluba PDP-a u Narodnoj skupštini RS Zoran Đerić, koji je od Vlade tražio odgovore na pitanje koliko je budžetskih para izdvojeno za nabavku automobila, kaže za Press RS da podaci o milionskim davanjima za luksuzne četvorotočkaše najbolje potvrđuju da od proklamovane politike Vlade RS o mjerama štednje nema apsolutno ništa.

Prema njegovim riječima, pojedini ministri se u protekle tri godine, koje je Vlada proglašavala godinama štednje i racionalizacije, nisu osvrtali na to i za svoje resore su nabavljali vozila skuplja od 100.000 KM.

Upravo se čita:  Dodik spominje šest milijardi eura i poručuje: Evropski put BiH nije sporan

(Press.rs)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prve informacije nakon sudara: Vozilo u kojem je bio reis Kavazović učestvovalo u nesreći

Danas, 9. decembra, negdje oko 13 sati na putu Cazin-Bužim došlo je do manje saobraćajne nesreće. Kako je javio portal...

Možda vas zanima i ovo