Nedjelja, 2 listopada, 2022

Dodikove ‘mjere štednje’: Vlada RS za šest godina potrošila 23 miliona KM za automobile!

Nemojte propustiti

U posljednje tri godine za te namjene je izdvojeno nešto više od 2,5 miliona KM, a na održavanje ukupnog voznog parka dato je oko 4,8 miliona KM.

auto-vladaVlada Republike Srpske u posljednjih šest godina dala je oko 13 miliona maraka za nabavku automobila, a u istom periodu za održavanje voznog parka izdvojeno je više od deset miliona KM.

Najviše novca za nabavku novih automobila izdvojeno je od 2006. do 2008. godine i u tom periodu je za luksuzna vozila, uglavnom marke ‘Audi’, iz budžeta potrošeno 10,5 miliona maraka, a na popravku i održavanje vozila oko 5,5 miliona maraka, piše PressRS.

U posljednje tri godine za te namjene je izdvojeno nešto više od 2,5 miliona KM, a na održavanje ukupnog voznog parka dato je oko 4,8 miliona KM.

Šef poslaničkog kluba PDP-a u Narodnoj skupštini RS Zoran Đerić, koji je od Vlade tražio odgovore na pitanje koliko je budžetskih para izdvojeno za nabavku automobila, kaže za Press RS da podaci o milionskim davanjima za luksuzne četvorotočkaše najbolje potvrđuju da od proklamovane politike Vlade RS o mjerama štednje nema apsolutno ništa.

Prema njegovim riječima, pojedini ministri se u protekle tri godine, koje je Vlada proglašavala godinama štednje i racionalizacije, nisu osvrtali na to i za svoje resore su nabavljali vozila skuplja od 100.000 KM.

(Press.rs)

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo