Utorak, 27 srpnja, 2021

Dodiku neće biti drago: Otac Draška Stanivukovića s partnerima isplatio male dioničare i postao vlasnik „Meridiana“

Nemojte propustiti

Po okončanom postupku preuzimanja, pomenuti trojac sa „Mikrofin osiguranjem“ u vlasništvu ima 79,5 odsto akcija „Meridiana“.

Dragan Stanivuković, Anđelko Šobot, Bojan Roguljić i „Mikrofin osiguranje“ prezeli su dio akcija u firmi „Meridian“ čime su postali vlasnici skoro 80 odsto tog banjalučkog špediterskog preduzeća

Stanivuković, Šobot i Roguljić udružili su se sa „Mikrofin osiguranjem“ te imali 71,2 odsto akcija u „Meridianu“, nakon čega su objavili ponudu za preuzimanje ostatka akcija.

„Za vrijeme trajanja javne ponude za preuzimanje deponovano je 8,2 odsto akcija koje je ponudilac u zakonskom roku preuzeo i isplatio“, navedeno je u Izvještaju o preuzimanju.

Po okončanom postupku preuzimanja, pomenuti trojac sa „Mikrofin osiguranjem“ u vlasništvu ima 79,5 odsto akcija „Meridiana“.

Portal CAPITAL objavio je ranije da su oni obezbjedili 1,4 miliona maraka za kupovinu akcija i potpuno preuzimanje „Meridiana“, ali očito da nisu uspjeli u tome, jer vlasnici oko 20 odsto kapitala nisu prihvatili ponudu.

Za svaku akciju obavezali su se da će platiti cijenu od 0,62 KM, te ih je 8,2 odsto koštalo 400.400 KM.

Inače osnovni kapital preduzeća “Meridian” iznosi 7.842.578 KM.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedna “šuplja priča”: Milorad Dodik mora glasati u Predsjedništvu ako ne želi biti preglasan

Važno je napomenuti da Dodik nikada nije propuštao dolazak na sjednice Predsjedništva BiH upravo zbog bojazni da bi neke...

Možda vas zanima i ovo