Petak, 18 lipnja, 2021

“Dok nadomak Banja Luke paradiraju američke snage, Dodik je pobjegao u Hercegovinu i sakrio se u mišiju rupu”

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Mihajilica je poručio Dodiku da nema potrebu da se krije, jer je narod svjestan da je on svojim potpisom “doveo najjačeg člana i osnivača NATO-a, američke trupe, nadomak najvećeg grada Republike Srpske”.

Milanko Mihajilica, član Predsjedništva PDP-a, komentarisao je danas prisustvo dva člana Predsjedništva BiH, koji su stigli na Manjaču.

Kako rekao Mihajilica, dok su Džaferović i Komšić na Manjači, Dodik je “zbrisao” u Hercegovinu i “sakrio se u mišiju rupu”.

Dalje navodi kako Dodikov bijeg u Hercegovinu ne može promijeniti i umanjiti činjenicu da danas u blizini Banja Luke zajedno sa američkim vojnicima “paradiraju oni koji osporavaju Republiku Srpsku i sve rade da BiH uđe u NATO, što njihovi partneri iz SNSD kao ne daju”.

– Iako drugačije pričaju, Dodiku i SNSD-u se bar ne može osporiti konzistentnost u pro-NATO djelovanju. SNSD-ov Nebojša Radmanović je još 2009. godine potpisao zaključak da će BiH uputiti formalni zahtjev za članstvo u NATO, a zatim kumio i molio tadašnjeg generalnog sekretara ove alijanse da prime BiH i da tako pratimo put, kako je rekao, naših prijatelja Albanije i Hrvatske. Još ranije, 2005. godine, Nikola Špirić je potpisao da će institucije BiH sprovesti sve aktivnosti za prijem u Sjevernoatlantsku alijansu, a ni Dodiku nije bilo mrsko da se slika na NATO nosačima aviona koji su ne mnogo oprije prosipali bombe na srpski narod i zemlju s obje strane Drine. Zato su svi oni nagrađeni dobrim funkcijama na vlasti i platama koje im daje narod, pa jedan od njih, Špirić, bez imalo srama izjavi da ne zna je li milioner, jer ne broji pare i imovinu, rekao je Mihajilica.

Mihajilica je poručio Dodiku da nema potrebu da se krije, jer je narod svjestan da je on svojim potpisom “doveo najjačeg člana i osnivača NATO-a, američke trupe, nadomak najvećeg grada Republike Srpske”.

– Narod je dobro vidio američke tenkove, na kojima je Dodik inače prvi put došao na vlast, kao i drugu vojnu opremu, te čuo helikoptere Sjedinjenih Američkih Država, ‘crne jastrebove’, koji su ovih dana parali nebo iznad republike Srpske, zahvaljujući saglasnosti koju je dao aktuleni predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH. Isti taj čovjek je nekada prijetio da će pozvati 30.000 svojih pristalica da blokiraju sličnu vojnu vježbu na Manjači, što još jednom potvrđuje da dobri NATO momak Milorad Dodik, koji je patriota jedino iz neznanja, jedno priča, a drugo radi, ali uvijek na štetu našeg naroda, zaključio je Mihajilica.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo