Subota, 10 lipnja, 2023

Dok se čeka rasprava o zabrani pušenja – Čampara zapalio cigaretu u sali

Nemojte propustiti

Ukoliko delegati ovog doma danas usvoje pomenuti zakon, ugostitelji će imati rok od 18 mjeseci da se prilagode novim odredbama.

Danas će se pred delegatima Doma naroda Parlamenta Federacije BiH naći prijedlog zakona o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima i zatvorenim javnim mjestima. No, vrijeme dok čeka raspravu upravo o ovom pitanju, delegat Aljoša Čampara odlučio je provesti konzumirajući cigarete. Na snimku je vidljivo da je jednu zapalio i u parlamentarnoj sali.

Upravo se čita:  Dodik poručio Bećiroviću: Takvu BiH uskoro neće željeti ni Bošnjaci

Ovim činom Čampara je prekršio i aktuelni zakon.

Video na kojoj Čampara pali cigaretu u parlamentarnoj sali pojavio se i na facebook stranici ‘Zdravlje je zakon’, a u opisu je stajalo i pitanje: “U kojoj zemlji se to još dešava?”

Podsjećamo, ukoliko delegati ovog doma danas usvoje pomenuti zakon, ugostitelji će imati rok od 18 mjeseci da se prilagode novim odredbama.

Upravo se čita:  Podaci CIK-a: Milorad Dodik na računu ima 1200 KM

Pored pušenja cigareta u ugostiteljskim objektima i zatvorenim javnim mjestima, kazne će prijetiti i onima koji duhan konzumiraju u automobilima u prisustvu maloljetnika.

Pročitajte još

Izdvajamo

Zločinac Dario Kordić, osuđen za ubistvo 116 Bošnjaka u Ahmićima: Vrijedilo je zatvora, sve bih ponovio

Snimak načinjen najvjerovatnije 5. augusta 2022. godine pokazuje da je ratni zločinac Dario Kordić daleko od pokajanja za svoja...

Možda vas zanima i ovo