Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Afera “Energopetrol”: Potvrđena optužnica protiv Nedžada Brankovića

Nemojte propustiti

nedzad brankovic 1

Općinski sud u Sarajevu danas je potvrdio optužnice protiv bivšeg ministra saobraćaja i komunikacija te bivšeg premijera FBiH Nedžada Brankovića, bivšeg direktora Energopetrola Namika Bušatlića te još sedam osoba za krivična djela sklapanje štetnog ugovora, pomaganje pri sklapanju štetnog ugovara i nesavjestan rad u službi, a u vezi s dokapitalizacijom Energopetrola, piše Avaz.

Optužnice su potvrđene i protiv nekadašnje predsjednice Komisije za provođenje tendera za dokapitalizaciju “Energopetrola” Kaseme Ćatović te članova ove komisije Mirka Puljića, Seada Krese, Anke Šešlije i Alme Hasete, Safeta Prohe, kao i advokata Ahmeda Žilića, tadašnjeg pravnog konsultanta Agencije za privatizaciju FBiH i člana Komisije za Energopetrol.

Prema navodima iz optužnice ovih devet osoba se terete za više krivičnih djela kojima su načinili štetu za kompaniju Energopetrol i Federaciju BiH u iznosu većem od 32 miliona KM.

Općinski sud u Sarajevu uskoro će zakazati početak suđenja u ovom predmetu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo