Subota, 1 listopada, 2022

Dokazano djeluje: Super jednostavan lijek za ubode od insekata

Nemojte propustiti

Umjesto da kupujete kemijska sredstva za ubode insekta, pomognite si nečim što sigurno imate u kući – žlicom!

insekt_ubodS ljepšim i toplijim vremenom, u naš život dolaze i insekti. Nažalost, neki od njih nisu prijateljski raspoloženi prema ljudima pa ubodi u kožu nisu rijetkost. Poseban je problem to što su neki ljudi iznimno osjetljivi i na ubod reagiraju jačim ili slabijim alergijskim reakcijama.

No lijeka ima! Umjesto da kupujete kemijska sredstva za ubode insekta, pomognite si nečim što sigurno imate u kući – žlicom! Kada vas ubode insekt, zagrijte žlicu u što toplijoj vodi (držite je barem jedne do dvije minute), a onda je pritisnite na mjesto ugriza.
Pritisnite je što čvršće možete i držite tako nekoliko minuta. Kada je maknete, mjesto uboda trebalo bi biti manje, a i ne bi vas trebali ni iritirati, ni svrbjeti. Ova metoda najbolje djeluje kod ugriza komaraca.

Kad vas komarac ugrize, on ubrizgava proteine pod kožu kako bi spriječio zgrušavanje krvi. Upravo taj protein odgovoran je za svrbež, ali cijelu stvar spašava zagrijana žlica. Isprobajte, jer ovaj prirodni lijek dokazano djeluje.

(Tportal)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Biden uperio prst u kameru i obratio se direktno predsjedniku Rusije: Gospodine Putin, dobro čujte što vam kažem

Joe Biden se direktno obratio ruskom predsjedniku i uperivši prst u kameru upozorio ga da ne napada NATO-ovu teritoriju. Američki...

Možda vas zanima i ovo