Subota, 3 prosinca, 2022

Đoković: Neću se vakcinisati čak ni ako to znači da neću moći osvajati trofeje

Autor:Index.hr

Nemojte propustiti

Intervju se bavio nizom tema, a dotaknuo se i spekulacija o tome da je Đoković namjerno tempirao svoj pozitivan test za 16. decembar 2021. kako bi tačno nakon isteka izolacije mogao letjeti za Australiju i nastupiti na Australian openu.

Novak Đoković dao je ekskluzivni intervju za BBC u kojem je govorio o situaciji s vakcinacijom u kojoj se našao, o sagi nakon koje je deportiran iz Australije te na kraju poslao poruku kako se ne planira vakcinisati ako će to biti uslov, bez obzira na to što bi mu to značilo gubitak trofeja.

Đokovića je novinar na početku intervjua pitao bi li bio spreman ustrajati u svom stavu o nevakcinisanju, čak i ako bi to značilo da ne može nastupati na Grand Slamovima, a teniser je dao kratak i odlučan odgovor: “Da, to je cijena koju sam voljan platiti.”

Podsjetimo, Đoković je prošlog mjeseca deportiran iz Australije nakon sage koja je trajala više od deset dana. Sud je odlučio da ga ministar imigracija Alex Hawke ima pravo deportirati iz Australije jer je Đoković zbog svojih stavova “opasan za javno zdravlje nacije”.

Te navode Đoković je također kratko komentirao u ovom intervjuu: “Nikad nisam bio protiv vakcinacije, vakcinisao sam se kao dječak, ali sam uvijek podržavao slobodu na to da sami odlučujemo o tome što ćemo stavljati u naše tijelo”.

Intervju se bavio nizom tema, a dotaknuo se i spekulacija o tome da je Đoković namjerno tempirao svoj pozitivan test za 16. decembar 2021. kako bi tačno nakon isteka izolacije mogao letjeti za Australiju i nastupiti na Australian openu.

Đoković je na to pitanje odgovorio da se nada kako će mjere za pojedine turnire u budućnosti biti manje restriktivne te da se nada će on na velikim turnira igrati još dugo. Dodatno je objasnio i zašto je spreman ostati bez trofeja zbog vakcinacije.

“Meni su principi i pravo na odlučivanje o tome što ću unositi u svoje tijelo puno važniji od bilo koje titule ili ičega drugog što donosi rezultat. Pokušavam biti usklađen s mojim tijelom koliko je god to moguće”, rekao je Đoković.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Obrat u slučaju Centrotransovog autobusa? Iz MUP-a KS tvrde da oštećenja na vozilu nisu posljedica upotrebe vatrenog oružja

Iz MUP-a KS danas tvrde kako je nakon uviđaja utvrđeno da oštećenja nisu nastala upotrebom vatrenog oružja. MUP Kantona Sarajevo...

Možda vas zanima i ovo