Utorak, 5 prosinca, 2023

Đoković pobijedio Kyrgiosa i osvojio Wimbledon!

Preporučeno

Oba tenisera su držala svoj servis do petog gema prvog seta

Srbijanski teniser Novak Đoković pobijedio je Nicka Kyrgiosa u finalu Wimbledona sa 3:1 u setovima, te tako došao do 21. Grand Slam titule u karijeri.

Oba tenisera su držala svoj servis do petog gema prvog seta kada je Kyrgios iskoristio drugu brejk šansu i oduzeo servis Đokoviću, a to je zadržao do kraja prvog seta i poveo sa 1:0 u setovima.

Srbijanski teniser se ”opametio” u drugom setu i zaigrao mnogo bolje, a kao plod takve igre došao je brejk u četvrtom gemu kada je poveo 3:1. Ipak, Kyrgios je u devetom gemu drugog seta imao četiri brejk lopte koje nije iskoristio, te je set otišao na Đokovićevu stranu koji je tako izjednačio rezultat u setovima na 1:1.

Novak je na startu trećeg seta imao dvije brejk šanse koje nije iskoristio, ali zato jeste prvu sljedeću koja mu se ukazala i to u devetom gemu nakon što je Kyrgios imao 40:0 na svoj servis poslije čega je sigurnim servisom došao do vodstva od 2:1 u setovima.

U četvrtom setu su oba tenisera držala svoj servis, te se otišlo u tie break gdje je uspješniji bio Srbin koji je tako došao do nove 21. Grand Slam titule u karijeri.

Novak Đoković (Srbija) (1) – Nick Kyrgios (Australija) 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3))

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo