Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Doktor Emir Solaković o postu: “Bog je jedan samo su firme različite, čovjek mora da zna šta će staviti u usta prije posta…”

Nemojte propustiti

Doktor Solaković kaće da je za sehur najbitnije, da taj obrok bude dva puta veći u masnoći, i to zdrave masnoće kao npr. maslinovo ulje

Počeo je sveti muslimanski mjesec ramazan, mjesec posta u kojem se vjernici širom svijeta odriču hrane i vode u toku dana.

Ramazan je mjesec u kojem muslimani poste od zore do zalaska sunca. Vjernici u BiH će ove godine postiti između 15 i 16 sati te je zbog toga izuzetno važno pravilno se hraniti.

Doktor Emir Solaković za Source portal istakao je kako je veoma važno čime postači započinju svoj post. To mora da bude ishrana koja će im omogućiti dovoljno energije tokom dana, jer post traje veoma dugo.

Doktoru je postavljeno pitanje šta ljudi da uzimaju za sehur kako bi izdržali ramazanski post.

Solaković: Čovjek mora da zna šta će staviti u usta prije posta

Bog je jedan, samo su firme različite. Kada za sehur treba da jedete, šta ćete staviti u usta, da biste izdržali, da biste imali energije. Sehur mora imati proteina, ugljikohidrata, ali neka ne budu makarone, riža, a ako jeste to onda neka bude samo jedna šaka. Najbitnije je, kaže doktor, da taj obrok bude dva puta veći u masnoći, i to zdrave masnoće kao npr. maslinovo ulje. Ta masnoća će vas, prema riječima doktora Solakovića, držati sve vrijeme da ste budni i nećete padati u krizu, i ta masnoća će vam kap po kap, kao u autu sipati gorivo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo