Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Doktor ocijenio da Jovičiću nije potrebna evakuacija

Nemojte propustiti

Poslaniku SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Slavku Jovičiću pozlilo je u popodnevnim satima u zgradi Parlamenta BiH, ali je doktor Hitne pomoći, nakon pregleda, ocijenio da evakuacija nije potrebna, potvrdili su Srni poslanici iz RS, ocjenjujući ovaj čin sramotnim.

jovicicDemonstranti prvobitno nisu dozvolili ekipi Hitne pomoći da uđu u zgradu Parlamenta, te je Jovičiću prvu pomoć pružila doktor Vesna Krstović-Spremo, poslanik PDP-a u Parlamentu BiH.

Poslanici RS smatraju da su danas namjerno zatajile sve sigurnosne agencije, odnosno da su izlobirane kako bi se solidarisale sa demonstrantima.

Ovakava situacija i pritisak demonstranata, kažu oni, čak je odgovarala onima koji su željeli da se prihvati Prijedlog zakona o JMB koji je predložio SDP BiH, a koji je bio apsolutno neprihvatljiv za Republiku Srpsku.

Poslanici iz manjeg entiteta ističu da policijske agencije, ne samo da nisu ništa uradile, već su i pomogle da dođe do veoma napete situacije.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik pred put u Ljubljanu kuhao ručak za porodicu

- Pred put u Ljubljanu nedjeljni ručak sprema za porodicu - napisala je Gorica. Gorica Dodik, kćerka predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne...

Možda vas zanima i ovo