Nedjelja, 19 rujna, 2021

Doktor Predrag Kon upozorava na povratnike iz inostranstva

Nemojte propustiti

U posljednja 24 sata u Srbiji je od koronavirusa preminula jedna osoba, a potvrđena su 72 nova slučaja zaraze koronavirusom. Testirano 6.068 građana, dok se na respiratorima nalazi 29 pacijenata.

To je pad broja novozaraženih nakon što je jučer zabilježen nagli porast od 92 “pozitivno” testirane osobe.

Srbijanske vlasti razmatraju o uvođenju obavezne 14-dnevne samoizolacija, odnosno testiranje nakon dolaska u Srbiju. Epidemiolog dr Predrag Kon kazao je da ne očekuje da tu odluku Krizni štab usvoji u ponedeljak.

“Ulazimo u četvrtu nedjelju kako mi u jednom dijelu Kriznog štaba upozoravamo na epidemiološki rizik od povratnika. Mjera koja se sada primenjuje je da svaki građanin na granici dobija upozorenje da svako kome se jave bilo kakve tegobe odmah mora da se javi lokalnom zavodu za javno zdravlje. To važi za naše državljane dok se strancima traži negativan PCR test. Ono što je moglo da se uradi u smislu naglašavanja epidemiološkog rizika je urađeno”, kazao je Kon.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo