Subota, 18 rujna, 2021

Doktori otkrili: Kolike su šanse da Trump preživi koronu?

Nemojte propustiti

Prema riječima doktora Barry Dixona, postoji velik rizik od umiranja za američkog predsjednika ukoliko dođe do upale pluća.

Situacija u svijetu se promijenila otkako je jutros američki predsjednik Donald Trump saopštio da je pozitivan na koronu, pa su se snizile i cijene nafte i dionica.

S druge strane, doktori upozoravaju kako ima mnoštvo rizičkih faktora koji bi mogli uzrokovati komplikacije njegovog stanja. Tu su uključene njegove godine i pretilost.

Kako je napomenuo doktor Barry Dixon za The Guardian, postoji velik rizik od umiranja za američkog predsjednika ukoliko dođe do upale pluća.

Dixon napominje kako neki od pacijenata razvoju lagane simptome tokom prve sedmice zaraze, dok u drugoj dođe do upale pluća ili ne.

Osnovno je, kako napominje, da Trump pregleda srce. Ukoliko može normalno disati i hodati, onda može otići kući.

Doktorica Christine Jenkins kaže da danas postoje dobre šanse da ne dođe do većih komplikacija.

Smatra da je teško dati mišljenje bez njegovog medicinskog dosijea.

“Izgleda mi kao da ima višak kilograma i ima 74 godine“, rekla je doktorica.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Izetbegoviću nije jasno šta ne razumije visoki predstavnik: “Pravo Hrvata i njihovih predstavnika je da štite vitalni nacionalni interes, a ne da rade ovakve...

Izetbegović se osvrnuo kratko i na stav visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta o Izbornom zakonu. Osvrčući se...

Možda vas zanima i ovo