Utorak, 18 svibnja, 2021

Doktori se bore za njegov život: ‘Dječak je cijeli opečen trčao uz prugu i plakao’

Nemojte propustiti

Nestašna dječja igra na vagonima na teretnom željezničkom terminalu u Vinkovcima stajala je 11-godišnjaka iz Vinkovaca teških opeklina na više od 70 posto tijela. Liječnici u Dječjoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu bore se za njegov život, a Petar Kovačević među prvima je priskočio u pomoć kada je čuo plač i zapomaganje dvojice dječaka.

djecaci-udar-struja– Vidio sam dječaka cijelog opečenog kako ide uz prugu i plače od bola, a pokraj njega je trčao drugi dječak koji nije bio ozlijeđen, ali je zapomagao i vikao upomoć. Tu se našao i jedan mladić koji je odmah nazvao hitnu koja je za nekoliko minuta došla i odvezla dječaka. Onaj drugi dječak pokazao nam je mjesto na kojem su se igrali, a opečeni dječak bio se popeo na teretni vagon, kojih tu uvijek ima, i dotaknuo žice pod naponom zbog čega je nastao strujni udar. Nije mi jasno kako je mogao dotaknuti žice iznad vagona – kaže Kovačević dodajući da su se dječaci prvo igrali na pješačkom nathodniku više od desetak kolosijeka od kojih su dva-tri vrlo prometna, a potom biciklima uz prugu otišli na vagone koji su udaljeni 50-ak metara. Bratić oca stradalog dječaka kaže da su roditelji u šoku te da su odmah nakon što je njihov sin prevezen u Zagreb i oni su otputovali kako bi bili uz njega.

– Bratić mi je javio da se mali probudio iz kome i malo je čak i jeo, ali je i dalje u životnoj opasnosti. Opečeno mu je najmanje 70 posto tijela i samo mu je dio lijeve ruke neozlijeđen. Ugroženi su i unutrašnji organi u grudnom košu pa ga očekuje operacija u petak. Nakon toga će liječnici moći više reći – kaže dječakov rođak.

Kako je rekla Marijana Maja Barbarić, glasnogovornica PU vukovarsko-srijemske, policija je dobila dojavu o ovom slučaju i izašla na mjesto događaja, ali zasad neće poduzimati ništa iz svoje nadležnosti. Podsjeća da se i prije dva mjeseca 17-godišnji mladić, koji je došao iz Dalmacije u posjet rodbini u Vinkovcima, takođe penjao na vagone i doživio sličnu sudbinu. Prije tri godine na vinkovačkom željezničkom kolodvoru stradao je mladić sa grupom prijatelja koji žive u naselju nasuprot pruge. Prelazio je kolosijeke preko teretnih vagona, nepažnjom dotaknuo žice pod naponom i teško se opekao.

(Večernji list)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo