Ponedjeljak, 25 siječnja, 2021

Doktorica Kisić – Tepavčević: Drugog talasa korone vjerovatno neće biti

Nemojte propustiti

Stiglo upozorenje: “Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći”

"Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći", kazao je...

Sjećate li se “kioska od 253.000 KM”? Evo koliko ustvari košta: Muzur objavio nalaz vještaka, vrijednost čak 10 puta manja!

Predsjednik turističke zajednice KS Nermin Muzur podsjetio je na ovaj slučaj i objavio nalaz vještaka građevinske struke kao dokaz...

Ostvaruju se najcrnji snovi Dragana Čovića: Domovinski pokret Miroslava Škore osnovao stranku u BiH, žele biti prva opcija Hrvatima, čeka se Diana Zelenika

Sjedište novoosnovane stranke je u Livnu, a time su, kaže Slavko Andačić, željeli poslati znakovitu poruku, jer je taj...

Meteorolog Face TV-a Nedim Sladić objavio novu prognozu vremena koja se mnogima neće dopasti: Zima se ponovo vraća

Meteorolog Face TV Nedim Sladić navodi da večeras dolazi do produbljivanja visinske doline nad Đenovskim zaljevom s kojim će...

Kisić – Tepavčević je rekla da će se vjerovatno opet korigovati odluka o obaveznom negativnom testu za državljane drugih zemalja i otkrila da Srbija ima desetak pacijenata koji su u martu i aprilu bili zaraženi, a onda se opet zarazili.

Zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” Darija Kisić – Tepavčević izjavila je da po svemu sudeći na jesen nećemo imati drugi talas virusa korona.

Ona kaže da ćemo u period drugih respiratornih infekcija ući sa ovim prvim, koji će se samo nastaviti.

Doktorica kaže da je teško da će Srbija imati 28 dana bez novozaraženih, što je uslov da se kaže da je prvi talas epidemije završen, piše Kurir.

Kisić – Tepavčević je ukazala da posljednjih nedjelja imamo postepen pad laboratorijski potvrđenih slučajeva infekcije, ali da baš zato sada treba da smognemo snage da se bez ikakvog opuštanja i dalje pridržavamo svih mjera, jer se pokazalo da su efektne.

Ona je ukazala da može da se desi da se ponovo razbukti epidemiološka situacija, a da posebno zabrinjava činjenica da u zemljama u okruženju imamo trend porasta oboljelih.

Naglašava i da svi građani koji odlaze u druge zemlje na odmor treba da znaju da je trenutno veća šansa da se zaraze tamo nego u Srbiji.

Kisić – Tepavčević je rekla da će se vjerovatno opet korigovati odluka o obaveznom negativnom testu za državljane drugih zemalja i otkrila da Srbija ima desetak pacijenata koji su u martu i aprilu bili zaraženi, a onda se opet zarazili.

Kao najveću nepoznanicu korone ona je istakla dužinu imuniteta koju ima osoba nakon što je preležala bolest.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Poznat “cjenovnik” seksualnih usluga u banjalučkom hotelu

Portparolka PU Banja Luka Danijela Mučibabić rekla je da je ova akcija bila usmjerena na borbu protiv droge i...

Možda vas zanima i ovo