Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Doktorica pokazala šta se događa sa radom srca i kiseonikom u krvi kada nosimo masku: Dobro pogledajte rezultate i dobićete odgovor šta je najveća opasnost!

Nemojte propustiti

Doktorka Megan Hal napravila je eksperiment – nosile je četiri različite maske po pet minuta i mjerila zasićenost kiseonika u krvi i rad srca, tj. puls.

Stvar na koju ćemo morati da se naviknemo u novoj realnosti je da će zaštitne maske biti dio naše svakodnevice, sve dok se ne pronađe konačno i efikasno rješenje za virus korona. U dijelovima naše zemlje zbog velikog broja zaraženih trenutno je na snazi nošenje maske na otvorenom i zatvorenom.

Oni koji ne nose masku jer misle da opasnost ne postoji ili traže izgovor jer “ne mogu da dišu pod maskom” treba ponovo da razmisle jer stručnjaci širom sveta upozoravaju da je maska trenutno jedina stvar koja može da vas zaštiti.

Doktorka Megan Hal napravila je eksperiment – nosile je četiri različite maske po pet minuta i mjerila zasićenost kiseonika u krvi i rad srca, tj. puls.

Rezultat bez maske

“Pročitala sam nekoliko objava da ljudi ne mogu da dišu pod maskom ili da neće da je nose jer navodno pada nivo kiseonika u krvi kada je nose. Između ostalog pročitala sam da maske ne štite od virusa i da udišemo ugljen dioksid. Nisam sigurna kako su neki došli do ovog zaključka i teorije da virus probija masku, ali da se ugljen dioksid ‘zaglavio ispod maske’. U to ime odlučila sam da napravim eksperiment.

Napravila sam četiri scenarija. Svaku masku sam nosila po pet minuta i proveravala nivo zasićenosti kiseonika u krvi i puls. Imajte na umu, pre testa nosila sam hiruršku masku pet sati.

Rezultat sa hiruškom maskom

Rezultati:

– bez maske – nivo zasićenosti 98%, puls 64

– hirurška maska – nivo zasićenosti 98%, puls 68

– N95 maska – nivo zasićenosti 99%, puls 69

– N95 plus hiriška maska (najviše je nosi medicinsko osoblje) – nivo zasićenosti 99%, puls 69

Nema velike promjene u zasićenosti kiseonika. Možda ju je neprijatno nositi, ali možete da dišete. Kao ljekar molim vas da nosite maske zbog sebe i zbog vas. Imam dosta pacijenata koji imaju manje od dvije godine i koji su zaraženi. Ako vam glava nije pala i držite je među koljenima, onda možete da nosite masku”, napisala je Megan Hal.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo