Subota, 4 prosinca, 2021

Dolazi hladni val: Od sutra prvi minusi, krajem oktobra snijeg

Nemojte propustiti

U našu zemlju hladni val tek dolazi pa će se jutarnje temperature u kopnenim krajevima u idućih nekoliko dana spustiti ispod nule, a bit će magle i mraza. Dnevne temperature neće prelaziti deset stepeni.

Pred dane vikenda u našoj zemlji mogu će očekivati prvi minusi u jutarnjim satima. To je za “Dnevni avaz” potvrdio Željko Majstorović, meteorolog Hidrometeorološkog zavoda FBiH, dodajući da se na bh. planinama narednih dana može očekivati i prvi snijeg.

On je naglasio da prve pahuljice u cijeloj zemlji možemo očekivati krajem oktobra, kada će se i dnevne temperature spustiti ispod nule.

– U našu zemlju hladni val tek dolazi pa će se jutarnje temperature u kopnenim krajevima u idućih nekoliko dana spustiti ispod nule, a bit će magle i mraza. Dnevne temperature neće prelaziti deset stepeni- kaže Majstorović.

Kada je riječ o prognozi za oktobar, podvukao je da će prva polovica mjeseca biti dosta promjenjiva.

– Tek sredinom mjeseca doći će do poboljšanja vremena i blagog rasta temperatura, koje će biti iznad prosjeka, ali do tada će sve biti u granicama prosjeka ili čak i niže – kazao je Majstorović.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

(Dnenvo.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo