Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Dom naroda BiH danas o finansiranju političkih partija

Nemojte propustiti

Dom naroda bi se na današnjenoj sjednici trebao izjašnjavati i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa

Dom naroda BiHDom naroda Parlamenta BiH održaće danas u Sarajevu sjednicu na kojoj bi se delegati, između ostalog, trebali izjašnjavati o principima Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka.

Izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka, kojeg je prošle sedmice u drugom čitanju usvojio Zastupnički dom Parlamenta BiH, predviđeno je da ukupni iznosi dobrovoljnih priloga fizičkog, odnosno pravnog lica jednoj političkoj stranci ne smiju prelaziti iznos od 10.000 KM, odnosno 50.000 KM u kalendarskoj godini, te da član političke stranke na ime svoje stranke u toku kalendarske godine može uplatiti iznos od 15.000 KM, što uključuje i stranačku članarinu.

Dom naroda bi se na današnjenoj sjednici trebao izjašnjavati i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, te o principima prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu i Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH.

Kako je najavljeno, pred delegatima će se naći i zahtjev Vijeća ministara BiH da po hitnom postupku bude razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH.

Na predloženom dnevnom redu su i Informacija o radu Tužilaštva BiH, te Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za prošlu godinu.

Sjednica Doma naroda Parlamenta BiH biće održana u zgradi institucija BiH, s početkom u 11.00 sati.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

RS pred ekonomskim kolapsom! Zvizdić tvrdi: Dodik bez državne imovine ne može uzimati kredite za RS

Denis Zvizdić smatra da je jedan od glavnih razloga krize to što je, kako je kazao, Bosna i Hercegovina...

Možda vas zanima i ovo