Subota, 1 travnja, 2023

Federacija dobila novo rukovodstvo: HDZ, SDP i SDA imaju ključeve vlasti

Nemojte propustiti

Prema aktuelnim pravilima, predsjednik i dvoje potpredsjednika FBiH obavezno su predstavnici svakog od tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini i nezaobilazni činioci u predlaganju mandatara

Lidija Bradara, Refik Lendo i Igor Stojanović izabrani su danas i zvanično, nakon potvrde Doma naroda FBiH za rukovodstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

S ukupno 79 glasova ZA, bez suzdržanih i protiv Lendo, Bradara i Stojanović su izabrani za nove rukovodioce Federacije BiH. Prema zaključku Centralne izborne komisije glasanje je izvršeno prozivanjem svakog delegata, koji se izjasnio o predloženoj listi na kojoj su Lendo, Bradara i Stojanović.

Ranije danas njihovo imenovanje potvrdio je i Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Sada oni između sebe odlučuju ko će obavljati funkciju predsjednika Federacije o čemu će naknadno obavijestiti Parlament Federacije.

Prema aktuelnim pravilima, predsjednik i dvoje potpredsjednika FBiH obavezno su predstavnici svakog od tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini i nezaobilazni činioci u predlaganju mandatara odnosno formiranja Federalne vlade.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žaim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo