Petak, 25 lipnja, 2021

Dom naroda PSBiH razmatra informacije o sigurnosti rada u institucijama BiH

Nemojte propustiti

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici koja je počela u Sarajevu razmatrati informacije o sigurnosti rada u institucijama BiH koje su dostavljene povodom protesta održanih od 5. do 7. juna ove godine.

Parlament-FBiH
Foto: Arhiv

Ove informacije prošle je sedmice razmatrao i Predstavnički dom državnog parlamenta.

Više hiljada građana okupilo se 5. juna ispred zgrade institucija BiH zahtijevajući da bude usvojen zakon kojim bi trajno bilo riješeno pitanje izdavanja jedinstvenog matičnog broja.

Dom naroda državnog parlamenta će danas razmatrati zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH razmatraju po hitnom postupku.

Na dnevnom redu je, između ostalog, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku pred Sudom BiH.

U prvom čitanju će biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o implementaciji Konvencije o zabrani razvoja, proizvodnje, gomilanja i upotrebe hemijskog oružja i o njegovom uništavanju.

Delegati će razmatrati i Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH i Godišnji izvještaj o pojavama diskriminacije u BiH za 2012. godinu.

(Fena)

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Ne treba stranci da nas spajaju”: Draško Stanivuković se u Tuzli sastao s gradonačelnikom Jasmoinom Imamovićem

Jasmin Imamović je pozvao građane Banjaluke da ljetuju u Tuzli. Draško Stanivuković je istakao da je sretan zbog današnje...

Možda vas zanima i ovo