Srijeda, 18 svibnja, 2022

Dom naroda zakazan tek za 24. mart, prikupljaju se potpisi za hitnu sjednicu

Autor:Patria

Nemojte propustiti

U rukovodstvu Doma naroda sjede Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Nikola Špirić.

Sjednica Doma naroda PSBiH zakazana je za 24. mart, a s obzirom na hitnost rješavanja ukidanja akciza i uvođenja diferencijalne stope PDV-a bit će zatražena hitna sjednica.

“Što se tiče sjednice Doma naroda za akcize zakazana je za 24. mart. Nama je to potpuno neprihvatljivo. Potpuno odsustvo osjećaja za odgovornost i hitnost od strane rukovodstva Doma. Kolega Denis Bećirović prikuplja potpise za hitnu sjednicu”, objavio je zastupnik Saša Magazinović, inače jedan od predlagača zakona kojim su ukinute akcize.

U rukovodstvu Doma naroda sjede Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Nikola Špirić.

Za zakazivanje hitne sjednice potrebno je prikupiti potpis pet delagata.

Predstavnički dom PSBiH usvojio je po hitnom postupku ukidanje akcize na gorivo. Prijedlog su uputili zastupnici SDP-a, a izmjenama se predviđa ukidanje naplate akcize na gorivo, što će smanjiti maloprodajnu cijenu litra goriva za 35 feninga.

Ali, da bi zakon stupio na snagu zakon mora usvojiti i Dom naroda PSBiH. Podsjećamo, u Predstavničkom domu izmjene ovog zakona podržao je 31 zastupnik, ali među njima nije bilo poslanika SNSD-a.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Orban izjavom razljutio Hrvate, ove godine ne žele Mađare: Niste dobrodošli na naše more!

Orbanova izjava izazvala je buru u Hrvatskoj, koja se sa političke scene prelila i u javnost. Mađarski premijer Viktor Orban...

Možda vas zanima i ovo