Utorak, 18 svibnja, 2021

Domaćica pronašla komad zlata u želucu pijetla

Nemojte propustiti

Domaćica iz sela Kuštilj, u vojvođanskoj opštini Vršac, prilikom tranžiranja zaklanog pijetla pronašla je u njegovom želucu komad zlata dužine 1,5 centimetara i širine 8 milimetara.

pijetao-Nesvakidašnji događaj desio se u kući kuštiljskog domaćina Aleksandra Malete, koji je u temelje nove kuće htio da položi glavu pijetla, što prema starom vjeovanju u tom selu donosi sreću porodici.

Aleksandrova supruga Aurika nije mogla da dođe sebi od iznenađenja kada je, pripremajući čorbu od pijetla za majstore koji prave kuću, u njegovom želucu otkrila veći komad zlata, prenose lokalni mediji.

U istoriji Kuštilja nije zabilježeno nešto slično, a seljani pretpostavljaju da je pijetao, kljucajući po dvorištu, progutao i komad zlatnog nakita.

Vijest je munjevito obišla selo i taj kraj, a majstori i komšije kažu da su uvjereni da je kuća porodice Aleksandra Malete već u temelju postala “zlatna”.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo