Subota, 27 studenoga, 2021

Donald Trump u predizbornu kampanju uložio vlastitih 43 miliona dolara

Nemojte propustiti

Donald Trump uložio je više od 7,5 miliona dolara vlastitog novca u svoju predsjedničku kampanju u aprilu, čime su njegova ukupna lična ulaganja u vlastiti kampanju nadmašila 43 miliona dolara otkako je objavio svoju kandidaturu, pokazale su brojke u novom finansijskom izvještaju podnesenom u petak navečer.

Poslovni mogul i milijarder, Trump, koji je porazio 16 svojih republikanskih suparnika i žestoko se oslanjao na medijsko glorificiranje njegove ličnosti i često na zapaljive izjave, potrošio je oko 56 miliona dolara tokom takozvanih primarnih izbora, koji su trajali dok se njegova dva posljednja suparnika, teksaški senator Ted Cruz i guverner Ohaja John Kasich, nisu povukli iz utrke početkom maja.

Samo u aprilu Trump je uložio gotovo 9,4 miliona dolara, sudeći po njegovom mjesečnom podnesku Saveznoj izborbnoj komisiji. Trumpovo najveće ulaganje u aprilu, oko 2,6 milion dolara, bilo je namijenjeno za reklamne poruke.

Iako je većinu novca uložio iz vlastitog džepa, Trump je izvjestio o donacijama od oko 1,7 miliona dolara prošlog mjeseca. Ta sredstva prikupljena su uglavnom kupovinom njegovih predizbornih suvenira, uključujući crvene kape s natpisom “Učinimo opet Ameriku velikom” i putem online donacija na websiteu njegove predizborne kampanje.

Trump nije oformio tim za prikupljanje sredstava sve donedavno, nakon što je postao glavni kandidat za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke, prenosi Associated Press.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Palmer najavio teške pregovore: Pred bh. liderima su teške odluke

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Metju Palmer (Matthew Palmer), koji u subotu (27. novembra)...

Možda vas zanima i ovo