Petak, 25 lipnja, 2021

Donesena Odluka o privremenom smanjenju carinskih stopa

Nemojte propustiti

Vijeće ministara BiH u nastavku današnje sjednice donijelo je Odluku o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba do 31. 12. 2013. godine, koju je predložilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa s ciljem zaštite domaće proizvodnje, te zadržavanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Donošenjem ove odluke uvaženi su zahtjevi Udruge tekstila, kože i obuće BiH, posebno zahtjevi iz obućarske industrije, kao i zahtjevi gospodarskih subjekata koji se bave elektroničkom industrijom, a njezinom provedbom očekuju se pogodnosti za najmanje 20.000 radnika.

Odlukom se vrši privremeno smanjenje carinske stope na razinu stope EU-a i suspenzija carinske stope za ukupno 28 tarifnih oznaka, koje se mogu smatrati repromaterijalom jer ih koriste bh. proizvođači za izradu gotovih proizvoda.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo