Srijeda, 26 siječnja, 2022

Donirao spermu, a sada mora plaćati alimentaciju!

Nemojte propustiti

Jednog je muškarca iz Kanzasa dočekalo neugodno iznenađenje kada je država od njega zatražila plaćanje alimentacije za dijete lezbijskog para kojem je prije 3 godine donirao spermu.

spermatozoidi
Foto: Ilustracija

William Marotta donirao je uzorak sperme dvjema ženama koje su željele imati dijete, a tom je prilikom tražio i pismenu potvrdu da ga se neće pravno smatrati ocem djeteta niti da će snositi ikakvu odgovornost za sada trogodišnju djevojčicu, prenosi Reuters.

Ali, prošle godine država Kanzas od njega je zatražila da krene plaćati alimentaciju nakon što su djevojkine majke zapale u financijske probleme. Ovaj se zahtjev temelji na zakonu prema kojem donatori sperme donaciju moraju obaviti posredovanjem licenciranog doktora.

“Transakcija” između Williama i dvije žene nije obavljane tako. Naime, oni su se našli putem oglasa i on im je bez ičijeg posredovanja predao posudicu sa svojom spermom. Žene su na oglasniku nudile 50 dolara, ali on je to odlučio napraviti bez ikakve naknade.

“Ovo je bilo potpuno neočekivano, prva stvar koja mi je prošla kroz glavu bila je kako nijedno dobro djelo ne prođe nekažnjeno”, rekao je William koji će na skorašnjem sudskom ročištu tražiti poništenje ovog zahtjeva.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Visa uvela uslugu savjetovanja u oblasti kriptovaluta

Visa, svjetski lider u digitalnom plaćanju, nedavno je pokrenula uslugu savjetovanja o kriptovalutama u okviru svog sektora Visa Consulting...

Možda vas zanima i ovo