Srijeda, 17 kolovoza, 2022

DOP: Poziv Bevandi da radi svoj posao

Nemojte propustiti

Na trenutnu političku situaciju u BiH regovao je i Demokratski omladinski pokret (DOP), pozivajući predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslava Bevandu da sazove sjednicu i da konačno počnu raditi svoj posao.

vjekoslav-bevanda“Kao organizacija svih mladih BiH, oštro osuđujemo izjavu predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Vjekoslava Bevande da neće sazivati sjednice Vijeća ministara BiH u narednom periodu. Pozivamo sve političke predstavnike da se ne kriju iza lažnih osjećaja nesigurnosti i da počnu raditi svoj posao za koji su više nego dobro plaćeni.

Podsjećamo da su demonstranti obećali da do kraja mjeseca juna neće poduzimati nikakave aktivnosti ispred parlamenta, te ovim putem pozivamo Vjekoslava Bevandu da sazove sjednicu vlade i da počnu rješavati probleme koji su se nagomilali u ove tri godine nerada državnih, entitetskih i kantonalnih institucija, te da svoju nesposobnost i neodgovornost ne opravdava time da je Sarajevo navodno nesiguran grad za poslanike HDZ-a.

Moramo također naglasiti da su ove građanske demonstracije u Bosni i Hercegovini rezultat nezadovoljstva građana i izraz frustracije prema lošoj politici koja se vodi na svim nivoima vlasti, te da ni jedan protest nema nacionalnu konotaciju ili je okrenut prema bilo kojoj nacionalnosti, već isključivo prema nosiocima vlasti.

Bosna i Hercegovina kao država nije problem, te njeno državno uređenje najčešće služi samo kao izgovor političim vrhovima da se ništa ne može uraditi. Stvarni problem u nazadovanju Bosne i Hercegovine vidimo u nesposobnosti nositelja vlasti da dostignu konsenzus, te da rade svoj posao adekvatno i odgovorno, što im je u cilju uzimajući u obzir da korupcija hara svim društvenm sferama, te da su političke stranke na vlasti nositelji tih aktivnosti.

Kao dio civilnog društva u Bosni i Hercegovini, te kao budući lideri ove države osjećamo odgovornost da istaknemo svoja neslaganja sa ovakvim i sličnim događajima. Pozivamo sve mlade ljude da ne posustaju u volji za pravednošću i boljem sutra i borbom za svoja osnovna građanska prava”, saopćeno je iz DOP-a.

(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo