Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Dosad neviđeni: Objavljeni snimci privođenja Slobodana Miloševića i njegov prevoz iz Tuzle u Haag

Nemojte propustiti

Uime haaškog tužiteljstva u Beogradu ga je, od srbijanskih vlasti koje su Miloševića lišile slobode i pritvorile tri mjeseca ranije, preuzeo Kevin Curtis, koji je s njime letio u helikopteru do Tuzle i u avionu do Haaga.

Dvije dosad rijetko viđene video snimke iz arhive bivšeg istražitelja tužiteljstva tribunala u Haagu pokazuju detalje dva važna uhićenja osumnjičenih ratnih zločinaca kojima se sudilo u Haagu: uhićenje bivšeg gradonačelnika Vukovara Slavka Dokmanovića 1997. i transferiranje uhićenog Slobodana Miloševića 2001. iz Beograda preko Tuzle u Haag.

Video snimka prikazuje Miloševića u improviziranoj “čekaonici” američke vojne baze u Tuzli, gdje je dopremljen helikopterom iz Beograda i čekao je američki vojni avion koji će ga prevesti u Haag. Uime haaškog tužiteljstva u Beogradu ga je, od srbijanskih vlasti koje su Miloševića lišile slobode i pritvorile tri mjeseca ranije, preuzeo Kevin Curtis, koji je s njime letio u helikopteru do Tuzle i u zrakoplovu do Haaga.

Pogledajte snimke iz arhive privođenja Miloševića, koju je objavio na svom Youtube kanalu Vladimir Džuro:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Obolio od tri različite bolesti nakon jednog ujeda krpelja

Testovi su pokazali da boluje od anemije, trombocitopenije, a ljekari su ustanovili i akutno otkazivanje bubrega i potencijalno oštećenje...

Možda vas zanima i ovo