Utorak, 18 siječnja, 2022

Došao iz Njemačke zbog dječijeg rođendana, poginuo je na putu

Nemojte propustiti

Rođaci su molili Slavišu da prespava i da ne vozi sam, kao da su nešto slutili, ali nije ih poslušao.

Slaviša Buzdokić (50) iz Kladova poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se jučer oko četiri sata ujutru dogodila na samom ulazu u Kladovo iz pravca Beograda. Buzdokić je bio za volanom automobila „lanča“ kada je izgubio kontrolu i sletio s puta u njivu.

Na mjestu nesreće nema tragova kočenja. Auto se prevrnuo nekoliko puta i tokom tumbanja mu je ispao motor – kaže izvor.

Mještani pričaju da je Slaviša bio profesionalni vozač, a da se kobnog jutra vraćao s proslave.

Bio je u selu Kladušnica kod rođaka. Njegov bratanac je slavio rođenje djeteta, a Slaviša je u subotu došao iz Njemačke, gdje je živio s porodicom, upravo zbog tog slavlja, a već u ponedeljak je trebalo da se vrati u Njemačku na posao i zato je u nedelju poslije žurke uzeo auto od komšije i krenuo do autobuske stanice – pričaju mještani.

Kako dodaju, rođaci su molili Slavišu da prespava i da ne vozi sam, kao da su nešto slutili, ali nije ih poslušao.

Sjedili smo i veselili se, on je popio rakiju ili dvije za cijelo veče, tako da nije bio pijan – kaže izvor i dodaje da je jedan rođak krenuo za Slavišom do autobuske stanice, ali da tamo nije našao ni njega, ni „lanču“.

Crne slutnje su se obistinile kada je rođak krenuo nazad u selo. Vidio je uništen auto i, nažalost, odmah je znao da Slaviša nije preživio – kaže izvor.

Komšije poginulog kažu da je on 30 godina živio i radio u Njemačkoj, gdje su mu i roditelji stekli penzije.

Imao je transportnu firmu tamo i zapošljavao je ljude iz svog rodnog kraja kad god je mogao. Bio je oženjen i otac dvoje djece – kaže komšija.

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo