Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Dostavljen izvještaj u Ured disciplinskog tužioca: Gola sutikinja pod istragom!

Nemojte propustiti

Uposlenica koja je u zgradi federalnih pravosudnih institucija u Sarajevu, poznatijoj kao Palača pravde, danima pored prozora razmaknutih zavjesa potpuno naga vježbala, plesala i čitala novine, je sutkinja Vrhovog suda piše Dnevni avaz, pozivajući se na dobro obavještene izvore.

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

Iako niko nije želio kazati o kojoj sutkinji je riječ, činjenica da je Ured disciplinskog tužioca, na zahtjev Vrhovnog suda, pokrenuo istragu.

Amir Jaganjac, predsjednik Vrhovnog suda FBiH, u prvoj izjavi za medije nakon skandala kazao je da postoje indicije o kojoj osobi je tačno riječ, ali s obzirom na to da se radi, kako je kazao, ‘o izuzetno delikatnoj situaciji’, bez tačno utvrđenih dokaza ne žele govoriti o kome je zaista riječ, piše Dnevni avaz.

‘Situacija je vrlo ozbiljna i može imati dalekosežne posljedice. Zaista nemamo čvrste dokaze da kažemo javno ko je ta osoba’ – kazao je Jaganjac.

On je dalje otkrio da je jučer ujutro poslao Uredu disciplinskog tužioca FBiH dokumentaciju koju posjeduju, uključujući i videomaterijal!

‘Sve prikupljene dokumente, zvanične zabilješke sudske policije i određeni videomaterijal, koji je nešto širi nego ono što su mediji objavili, poslan je u Ured disciplinskog tužioca i o svim daljnjim koracima odlučuje tužilac’ – dodao je Jaganjac.

Kako se saznaje, na videosnimku nadzorne kamere vidi se o kojoj je osobi riječ te da je neko od uposlenika u vrijeme egzibicionističkog čina ušao u kancelariju.

Glavni disciplinski tužilac Arben Murtezić potvrdio je da je zaprimljena dokumentacija o egzibicionističkom činu uposlenice Vrhovnog suda FBiH, ali radi istrage nije mogao otkrivati više detalja.

‘Pokrenuli smo saradnju i razmjenjujemo informacije s Vrhovnim sudom FBiH. Bilo bi neetično i neprofesionalno da bilo šta kažem u ovom trenutku. Istraga je u toku, a bit će provedene sve potrebne mjere i radnje kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima je izvršeno ovo narušavanje ugleda’ – kaže Murtezić.

Prema Avazovim saznanjima, potvrđeno je da je Sudska policija izuzela i određene fotografije iz prostorija Općine Centar, koje se nalaze prekoputa Palače pravde, a odakle su se mogle najbolje vidjeti male jutarnje predstave. Navodno su slike bile pohranjene na računarima uposlenika Općine. I ove fotografije su uvrštene u dokumentaciju poslanu Uredu disciplinskog tužioca, piše pomenuti list

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u Bosni i Hercegovini: Preminula 24-godišnja studentica

"Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je ostao bez drage i vrijedne studentice Farah Fazlagić-Gezgel", saopćili iz obrazovne ustanove te...

Možda vas zanima i ovo