Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Dr. Nakaš: Oni koji su odgovorni za živote građana neka se stide

Autor:NAP

Nemojte propustiti

Protesti u Sarajevu su završeni, a građani su još jednom poručili da nadležni moraju učiniti nešto kako bi vakcine što prije stigle u Bosnu i Hercegovinu.

Osim ostavki i jasne strategije za rješavanje loše epidemiološke situacije, ovaj put građani traže i da parlamentarci povuku potez, odnosno da smjene Vladu FBiH. Za ovo su im dali rok do 30. aprila, a ukoliko se to ne desi, najavili su mnogo veće i masovnije proteste za 1. maj.

Doktor Bakir Nakaš obratio se učesnicima protesta koji su se okupili danas ispred zgrade Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Pozvao je učesnike da minutom šutnje odaju počast preminulim građanima od posljedica korona virusa.

“Koji nisu uspjeli da prežive zahvaljujući onima koji su iza mene”, kazao je Nakaš.

“Neka im je hvala, a onima koji su odgovorni za njihove živote neka se stide i neku budu prozvani na način kako ih je prozvala ova grupa”, dodao je.

Podsjetio je i da je grupa građana podnijela krivičnu prijavu protiv odgovornih za nenabavku vakcina.

“Od samog početka ove infekcije mi smo svjesni da je jedino sredstvo i jedino oružje koje nas može zaštiti vakcina i vakcinacija”, istakao je.

Nakaš navodi da je u periodu kada je trebalo misliti o vakcinama, političari su mislili o izborima.

“Kada je trebalo nabavljati vakcine i mimo određenih programa, naši političari su imali neke druge prioritete, a to je da uhljebe sve one koji im pomažu da ostanu na svom mjestu”, kazao je, prenosi N1.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo