Petak, 25 lipnja, 2021

Dr. Stevanović: I prije krize mnogi su digli glas protiv nakaradnih odluka vlastodržaca, ali…

Nemojte propustiti

Dr. Dragan Stevanović dao je osvrt na dešavanja u zdravstvenom sistemu i načinu borbe protiv pandemije, kao i najavi da će se ljekarima oduzimati licence.

„Mnoge moje kolegice i kolege i juče i danas rade srčano, najbolje što znaju i mogu u uslovima koji su im nametnuti. Mnogi su to radili i prije ove krize. Bilo ih je mnogo koji su svojevremeno digli svoj glas protiv nakaradnih odluka vlastodržaca koje su godinama sakatile našu struku. Neki, koji su se usprotivili su otjerani, drugi u nemoći da bilo šta promijene su otišli, ostali su većinom poslušni, malodušni i podobni.

U krizi, oni hrabri opet rade, traže rješenja, predlažu, kritikuju vlast, malodušni šute, rade kako im se kaže ili “bježe” na bolovanje.

I sad ih prozivaju oni koji su do svega ovog doveli, koji su se do juče kleli da kod njih teče med i mlijeko, da su idealni, najbolji, svemogući ili oni koji sve to znaju a ništa ne mijenjaju a mogli su.

Oni bi da im sude, da im uzimaju licencu, da ih provjeravaju i stavljaju na stub srama“, navodi dr. Stevanović.

Ističe da treba procesuirati, ali prvo sve one odgovorne koji su doveli do ovakvog stanja u zdravstvu Kantona Sarajevo.

„Iza njih mogu doći na red i oni unutar naših redova koji su im svojim ćutanjem to omogućili. Riba uvijek smrdi od glave a vi biste da čistite od repa“, napominje dr. Stevanović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo