Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021

Dragan Bursać nakon što je ispred crkve u Gračanici osvanula zahvalnost Bošnjacima: ” Eto tako…”

Nemojte propustiti

“Crkva Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Gračanici! Eto tako!”, napisao je Bursać i uz tekst dodao i dvije prigodne fotografije na kojima se vidi natpis zahvale.

Neformalna grupa građana u Gračanici, ispred pravoslavnog Hrama vaznesenja Gospodnjeg, postavila je natpis sa zahvalom Bošnjacima.

Prije nekoliko dana na ulazu u Hram vaznesenja Gospodnjeg u Gračanici osvanuo je natpis s riječima: “Hvala svim muslimanima koji su sačuvali crkvu tokom rata 1991 – 1995 i svih dana budućih”.

Na društvenim mrežama pojavile fotografije crkve i spomenutog natpisa, što je izazvalo izuzetno pozitivne reakcije bh. javnosti.

Ovaj lijep prizor je komentirao i poznati novonar i kolumnista Dragan Bursać, koji se oglasio na Twitteru.

“Crkva Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Gračanici! Eto tako!”, napisao je Bursać i uz tekst dodao i dvije prigodne fotografije na kojima se vidi natpis zahvale.

Pravoslavna crkva u Gračanici sagrađena je 1926. godine, kao lijepa i skladna građevina, krtaste osnove, sa visokom kupolom i dva zvonika.

Ističe se svojim unutarnjim uređenjem, a posebno prelijepim zidnim slikarijama i ikonama, koje imaju i značajnu umjetničku vrijednost.

Danas je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vulin danas u Istočnom Sarajevu, dolazi da podijeli djeci bojanke i slikovnice

Iz Ministarstva navode da će Vulinom i Krunićem, Osnovnu školu “Sveti Sava” posjetiti gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i...

Možda vas zanima i ovo