Utorak, 22 lipnja, 2021

Dragan Čavić: Krivična prijava protiv Suljagića je pravljenje političke priče

Nemojte propustiti

Poslanik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić smatra da mu tvrdnja Vlade RS-a da je podnijela krivičnu prijavu protiv koordinatora Koalicije “1. mart“ Emira Suljagića Tužilaštvu BiH djeluju kao “pravljene političke priče”.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

On ističe da su nadležne institucije već ranije trebale da reagiraju na neke tvrdnje Suljagića koji, kako je ustvrdio, očigledno u svojim izjavama vrijeđa jedan čitav narod.

Ipak, naglašava, ključni problemi su na drugoj strani, “a to je lopovluk, otimačina, zloupotrebe položaja, te nepotizam”.

-To je stanje društva u kojem mi živimo – kazao je Čavić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

I šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica iznio je stav da Vlada RS, “po običaju vuče neke poteze retroaktivno, za koje se postavlja pitanje da li imaju smisla”.

-Vlada RS je Suljagića trebala da zaustavi 2012. godine kada smo svi posmatrali šta se dešava u Srebrenici, a ne danas – tvrdi Govedarica i istovremeno iznosi stav da “Suljagića treba ozbiljno shvatiti, jer je pokazao da zna šta hoće, koliko može i vidio je da su nadležni u RS zatvorili oči u pojedinim momentima kada je u pitanju “1.mart ” i izbori 2012.”.

Dodao je da stoga najave o krivičnoj prijavi neće ništa značajno donijeti, već da Vlada RS-a mora da “ozbiljno shvati taj pokret i na bazi iskustava iz izbora u prošloj godini u Srebrenici povuče odgovarajuće poteze”.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo