Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Dragan Čović ima jasnu poruku: Mi bez SNSD-a nećemo

Nemojte propustiti

Povodom odlaska članova državnog Predsjedništva u Brisel Čović je kazao kako Evropska unija neće rješavati naše probleme.

Što se tiče Vijeća ministara mišljenja sam da ga treba napraviti odmah. Niti jednim dokumentom se ne smije uslovljavati formiranje VM-a. Što se tiče SNSD-a, mi se zalažemo da legitimni predstavnici čine vlast. Mi bez SNSD-a nećemo. Možemo izigravati pravila, ali za to nema utemljenja u Ustavu i zakonodavstvu, kazao je u srijedu predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović.

Čović je još jednom kazao kako je zbog “privatnih razloga” odgađen sastanak sa SDA, koji je bio planiran za ponedjeljak u Mostaru.

“Dogovorili smo 7. da sjednemo sa SDA. Sedam dana kasnije imat ćemo sastanak sa SNSD-om. Smisao sastanka sa SDA je da se naprave preduslovi da možemo sjesti sva trojica. Moguće je da napravimo zajednički kolegij oba Doma gdje bi pozvali Dodika i Džaferovića kao članove Predsjedništva, da budu predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, kako bi pokušali naći rješenje. Sve bi se ovo trebalo desiti do polovine novembra”, otkrio je prvi čovjek HDZ-a.

Povodom odlaska članova državnog Predsjedništva u Brisel Čović je kazao kako Evropska unija neće rješavati naše probleme.

“Evropska unija je u svome izraženom problemu i to se vidi. Niko od njih nema predstavu (situacije u BiH), niti želi napraviti umjesto nas”, poručio je on.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Obolio od tri različite bolesti nakon jednog ujeda krpelja

Testovi su pokazali da boluje od anemije, trombocitopenije, a ljekari su ustanovili i akutno otkazivanje bubrega i potencijalno oštećenje...

Možda vas zanima i ovo