Subota, 9 prosinca, 2023

Dragan Čović komentirao rezoluciju EPP-a, “legitimno predstavljanje” nije ni spomenuo

Preporučeno

Čović je nakon usvajanja Rezolucije komentirao njen sadržaj ni ne spomenuvši brisanje pojma “legitimno predstavljanje”.

– Tekst rezolucije o evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine na kongresu EPP-a u Rotterdamu prepoznaje ključni historijski trenutak i izazove s kojima se suočava Bosna i Hercegovina – ovako je jučer usvojenu “Hitnu rezoluciju o izbornoj reformi u BiH”, iz koje je na Kongresu Evropske narodne stranke u potpunosti izbačen pojam “legitimnog predstavljanja”, komentirao predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Upravo se čita:  U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjednik HDZ-a BiH je također prisustvovao kongresu EPP-a u Rotterdamu, a nakon usvajanja Rezolucije komentirao je njen sadržaj ni ne spomenuvši brisanje pojma “legitimno predstavljanje”.

“EPP je pozvao na žurnu reformu izbornog zakonodavstva u skladu s međunarodnim presudama i odlukama Ustavnog suda BiH, uključujući ravnopravnost triju konstitutivnih naroda, kao nužan preduvjet za političku stabilnost i evropsku budućnost Bosne i Hercegovine. EPP ostaje pouzdan partner HDZ-a BiH”, dodao je Čović.

Upravo se čita:  Dodik spominje šest milijardi eura i poručuje: Evropski put BiH nije sporan

Podsjećamo, Kongres Evropske narodne stranke (EPP) usvojio je jučer prijedlog “Hitne rezolucije o izbornoj reformi u BiH”, ali je iz nje izbacio HDZ-ov prijedlog “legitimnog predstavljanja”.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prve informacije nakon sudara: Vozilo u kojem je bio reis Kavazović učestvovalo u nesreći

Danas, 9. decembra, negdje oko 13 sati na putu Cazin-Bužim došlo je do manje saobraćajne nesreće. Kako je javio portal...

Možda vas zanima i ovo