Subota, 13 kolovoza, 2022

Dragan Čović komentirao rezoluciju EPP-a, “legitimno predstavljanje” nije ni spomenuo

Nemojte propustiti

Čović je nakon usvajanja Rezolucije komentirao njen sadržaj ni ne spomenuvši brisanje pojma “legitimno predstavljanje”.

– Tekst rezolucije o evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine na kongresu EPP-a u Rotterdamu prepoznaje ključni historijski trenutak i izazove s kojima se suočava Bosna i Hercegovina – ovako je jučer usvojenu “Hitnu rezoluciju o izbornoj reformi u BiH”, iz koje je na Kongresu Evropske narodne stranke u potpunosti izbačen pojam “legitimnog predstavljanja”, komentirao predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH je također prisustvovao kongresu EPP-a u Rotterdamu, a nakon usvajanja Rezolucije komentirao je njen sadržaj ni ne spomenuvši brisanje pojma “legitimno predstavljanje”.

“EPP je pozvao na žurnu reformu izbornog zakonodavstva u skladu s međunarodnim presudama i odlukama Ustavnog suda BiH, uključujući ravnopravnost triju konstitutivnih naroda, kao nužan preduvjet za političku stabilnost i evropsku budućnost Bosne i Hercegovine. EPP ostaje pouzdan partner HDZ-a BiH”, dodao je Čović.

Podsjećamo, Kongres Evropske narodne stranke (EPP) usvojio je jučer prijedlog “Hitne rezolucije o izbornoj reformi u BiH”, ali je iz nje izbacio HDZ-ov prijedlog “legitimnog predstavljanja”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izetbegović napada: Derivati SDA i ljevičari nisu napravili prodor u RS-u, imaju jednog Vojina Mijatovića

Izetbegović je govorio i o međunarodnoj zajednici za koju je rekao da prečesto ide linijom manjeg otpora na račun...

Možda vas zanima i ovo