Subota, 18 rujna, 2021

Dragan Čović po uzoru na plemićke porodice patentirao svoj grb: Na njemu se nalaze šahovnica, zlatni lav, mač, orao uzdižućih krila…

Nemojte propustiti

“Izvedeni grb vlasništvo je naručitelja i može se slobodno isticati i dijeliti te nasljedne prenositi na potomke prema vlastitoj volji i nahođenju članova porodice Čović”, saopštila je firma koja je dizajnirala grb

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović nedavno je proslavio svoj rođendan u Mostaru, a veliku pažnju je privukla torta na kojoj se našao njegov novonastali porodični grb, piše Raport.ba.

Grb je dizajnirala i registrirala jedna firma iz Rijeke u junu ove godine, a na svojim su službenim internetskim stranicama objavili i neke pojedinosti o grbu.

Na grbovnici koju su objavili navedeno je da je grb izrađen na zahtjev porodice Čović, te na temelju faktora vezanih za porijeklo i historiju porodice.

Foto: Dnevni.ba

“Izvedeni grb vlasništvo je naručitelja i može se slobodno isticati i dijeliti te nasljedne prenositi na potomke prema vlastitoj volji i nahođenju članova porodice Čović. Grb je osmišljen i dizajniran prema pravilima heraldičkog dizajna i tvrtkinim načelima o oblikovanju porodičnih građanskih grbova”, piše u grbovnici.

Tu je naveden i detaljan opis grba.

“Na plavom glava štita. U plavom polju zlatni koračajući lav drži mač u desnici. Glava štita raskoljena. Desno crveno-srebrna šahovnica (4×3), lijevo u srebrnom polju crveni latinski križ. Plašt crveno-srebrn i plavo-zlatan. Na kacigi s vijencem (crven-srebrn-plavi-zlatni-crven-srebrn) stoji orao uzdižućih krila, zlatno naoružan, u kandžama drži poskoka”, navedeno je.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo